Nike+ Kinect Training teszt

2012. december 03.
77.4371
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
iPet profilja, adatai
iPet
Egy képzelt beszélgetés a Nike főhadiszálláson: ?Te, Javier Lopez Fernandez Alejandro Munoz, láttad, hogy mit adtak ki annál az aljas kapitalista mocsok Adidasnál? Egy fitnesz játékot Kinect támogatással! Láttam Paul, de nyugi, mert mindjárt kész van a mi Nike+ Kinect Training-ünk és az a porba fogja gyalázni az övéket, ráadásul a piaci részesedésünk is meg fog ugrani 11,0575708 százalékkal, mert van benne fe?afro-amerikai edző is! Ez biztos, Javier Lopez Fernandez Alejandro Munoz? Persze Paul, mert ha nem, a főnök, De la Pena Stojcskov Fjodorov Imre kiküld minket gyufát szedni a rétre?


A fenti beszélgetés természetesen csak a képzeletem egyik elborult mellékterméke, de némi valóság alap felfedezhető azért. Már a 80-as évek végi fantasztikus TV-tornákkal rájöttek a marketingesek arra, hogy az emberek bizony lusta jószágok és ha felkínálnak nekik egy olyan alternatívát, hogy a jól megszokott otthoni környezetben tudják megszabadítani őket a felesleges kilóktól, akkor azzal bizony bankot robbanthatnak. Egyébként emlékezzünk vissza, hogy mennyi Cindy Crawford meg Norbi uptade fitnesz izé jött ki az elmúlt években, kis túlzással nem vagy celeb ha nincs ilyen kazid. Aztán ahogy előtérbe kerültek a mozgásérzékelős dolog, sejteni lehetett hogy bizony boldog-boldogtalan ránk fogja zúdítani az ilyen olyan fogyasztó csodaprogramját.

Na még kettőt!

Na még kettőt!


Ezek amúgy majdhogynem kivétel nélkül elég silányra sikeredtek, kivéve talán az MMA Tranier, ami viszont szerintem egy átlag alatti fizikummal rendelkező embernek túl kemény.A Nike+ Kinect Training viszont pont a kettő közötti űrt célozza meg egy nagyon profin összeállított anyaggal, ami nagyjából minden korosztálynak és fizikális állapotnak képes elegendő kihívást és változatosságot nyújtani. A játék egyébként nem sokat vacakol, bejelentkezés után megnézi a fizikális adatainkat, hogy személyre szabott edzéstervet tudjon kialakítani nekünk. Persze ha ezt nem szeretnénk, akkor lehetőségünk van úgynevezett 5 perces gyakorlatot végezni, illetve összeállíthatunk bizonyos paraméterek alapján egy 15, 30, 45 esetleg kerek 1 órás programot.

A legtöbb ilyen fitnesz cucc a botrányosan megvalósított irányításon vérzik el, hiszen itt a körítés nem sokat számít. No, a Nike+ esetében meglepően jól sikerült ez a szegmens! Első körben egy szimpla 15 perces gyakorlatsort akartam elindítani, easy beállításokon, a próba kedvéért.A roppant bájos virtuális személyi edzőm sokat nem is vacakolt, mindenféle ismerkedés nélkül belevágtunk a közepébe. 30 másodperc szívás, 30 másodperc pihi- így van felosztva a program. Csináltam sima fekvőtámaszt, helyben ugrálást, mountain climbert, jumping jacket, illetőleg négyütemű fekvőtámaszt ? ezek alap gyakorlatnak számítanak, mégse találkoztam nagyon velük egyik játékban sem.

Ha a csavarkulcsot kikerülöd, akkor a labdát is!

Ha a csavarkulcsot kikerülöd, akkor a labdát is!


Voltak amúgy nagyon jópofa játékos feladatok, például a kidobós, amikor arrébb kell ugrálunk a labdák elől, vagy az a ?tükrös? játék, amikor csak egy kis hely van az akadályok kikerülésére és nekünk oda kell állnunk, feküdnünk, ugranunk, mint például a Kaptár című remekműben, amikor szegély afro-amerikai kollega beszorul egy folyosóra és lézereket kell kerülgetnie. Szóval, ez volt a 15 perces sorozat, de én frankón majdnem kiköptem a belem a végére.Rendkívül pontosan érzékelte a Kinect a mozdulataim, ha lazsálni próbáltam, rám ordított a csaj hogy magasabbra a térdeim vagy nyújtsam ki teljesen a kezem. Egyébként már ebből is látszik hogy ez az anyag bizony tényleg szakmai stáb segítségével lett összerakva, mert jók és kemények voltak a feladatok.

A lényegi rész amúgy egy 4 hetes terv kialakítása, ahol minden megváltozott paraméterünkről értesít a gép minket. Természetesen az egész stuff a Nike+ szolgáltatásra épül, amennyiben van már ilyen fiókunk akkor minden további nélkül működik a szinkronizálás és nyomon követhetjük fejlődésünket, illetve hogy mennyi Nike Fuel pontunk van. Nagyon jópofa még az is, hogyha a világhálóra csatlakozunk, akkor tarthatunk csoportos edzéseket is a barátainkkal.Gondolom nem kell ecsetelnem hogy mennyit számít amikor látjuk egy nagyon kedves barátunkon, hogy mindjárt összeesik a fáradtságtól és már alig bírja, de azért kitart és nekünk is ezt kell tenni hiszen nem lehetünk nyilvánosan pudingok!

Ők fogják megkeseríteni az életünket

Ők fogják megkeseríteni az életünket


Szóval meglepően jó és hasznos lett a Nike+ Kinect Training minden előzetes gúnyolódásom ellenére. Kicsit fapados a megvalósítás, viszont a gyakorlatok nagyon rendben vannak, érződik rajtuk hogy egy profi team rakta össze. Kiemelendő még az is, hogy használhatjuk a saját zenéinket is, de mondjuk azokkal sincs semmi gond amik alapból benne vannak a játékban. Szóval szép és jó, az MMA trainer után talán a leghasználhatóbb szoba-fitnesz amit Kinectes támogatással kiadtak, mindössze egy probléma van vele, de ez igazából az összes ilyen játékra igaz: ha ráveszed magad, hogy lemenj egy edzőterembe, akkor ott tényleg fogsz csinálni is valamit. Viszont otthon, a jó melegben, amikor megy éppen a kedvenc sorozatunk? Ha van hozzá lelkierőnk, akkor ez a program bizony jó választás lehet!

Menni fog főnök!

Menni fog főnök!


Nike+ Kinect Training / Tesztplatform: XBOX360

jó lesz ez!
  • Stílus: Sport
  • Megjelenés: 2012. október 30.
  • Ár: 10.990 Ft-tól
  • Multiplayer: van
  • Profi gyakorlatok
  • Pontos irányítás
  • Vicces az online része
  • Kicsit puritán a körítés
  • Biztos hogy otthon minden nap elvégzed a gyakorlatokat?
  • Hang
    8
  • Grafika
    7
  • Játszhatóság
    8
  • Hangulat
    8
7.8
14 hozzászólás

Bartaz89

11 éve, 7 hónapja és 10 napja

Errefele sok a kóbórkutya nem tudok kimenni szaladgálni, így jó lenne egy ilyen itthonra.röhögő smiley

válasz erre

Vendég

11 éve, 10 hónapja és 20 napja

Szerintem nagyon jó! Változatos és jól megdolgoztat!

válasz erre

Vendég

12 éve, 1 hónapja és 20 napja

Nekem megvan a your shape is, meg a nike kinect is. A nike össze-vissza veri a your shape programot! A your shapnek szinte használhatatlan a menüje, bonyolult kezelni, alig találja meg az ember hogy mit szeretne, ezzel szemben a nike letisztult, könnyen használható, jók a gyakorlatok. Én mindenképpen a nike játékra teszem a voksom!

válasz erre

Vendég

12 éve, 2 hónapja és 17 napja

Én eddig YourShape Fitness Evolved-ot használtam, és azt kell mondjam sokkal jobban irányítható, átlátható, variálható. Nem tudom, a tesztíró miért mondja azt, hogy még nem volt ehhez hasonló színvonalú progi. Ugyan még csupán 2x használtam az elmúlt 1 hétben, de nagyon kevés lehetőséget látok benne...
11e-ért megveszed, azután még 400 pontért letölthetsz izomcsoportoknak megfelelő edzést... köszi! meglepődött smiley
Tehát én nem ajánlom olyan lelkesen, mit a cikk. Bár nagy reményeket fűztem hozzá.

válasz erre

Vendég

12 éve, 3 hónapja és 3 napja

Ha rendesen csinálod tényleg eléggé kemény,de én pont ezért szeretem legalább érzem h van értelme röhögő smiley

válasz erre

Vendég

12 éve, 3 hónapja és 15 napja

Hiánypótló alkotás, eddig csak a WII tudott hasonlóval előállni...

válasz erre

Vendég

12 éve, 3 hónapja és 15 napja

11KHUF. Ennyiért szobabiciklit is kapok....

válasz erre

Vendég

12 éve, 3 hónapja és 16 napja

Nagyon kemény, két napig bírtam vele!!!röhögő smiley

válasz erre

csirkee

12 éve, 3 hónapja és 17 napja

szerintem is tök jó és durvának néz ki röhögő smiley nem is bírnám eleinte

válasz erre

Vendég

12 éve, 3 hónapja és 17 napja

De nagy. Kopasz palin még tetkó is van!röhögő smiley

válasz erre

Vendég

12 éve, 3 hónapja és 17 napja

Rohadtul ki lehet dögleni benne ha valaki becsülettel csinálja!mosolygó smiley

válasz erre

Vendég

12 éve, 3 hónapja és 17 napja

Az első értelmes Kinect cím.

válasz erre
12a(z) 2 -ből
Nike+ Kinect Training
10.990 Ft-tól
kövesd a játékot!
 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profilja