Ütésálló mini HDD a Cornice-tól

2004. december 16.
2.0051
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Cornice egy olyan új kisméretû, 1"-es merevlemezes meghajtót fejlesztett ki, amelyet ütésálló burkolat véd a fizikai behatásoktól.

A "CrashGuard" elnevezésű megoldás a Cornice elmondása alapján akár másfél méteres magasságból történő zuhanás után is tökéletesen megvédi a merevlemezen tárolt adatokat a károsodástól. Az alkalmazás különösen hasznosnak bizonyulhat a hordozható eszközök, például a nagy adattároló kapacitást igénylő okos telefonok esetében.

A merevlemezes meghajtók mobilkészülékekben történő megfelelően hatékony alkalmazásának egyik akadálya, a méretbeli problémák és a magas energiafelhasználás mellett, ugyanis éppen az ilyen eszközök sérülékeny voltában rejlik. A Craeative, a Sony és más gyártók részére kisméretű merevlemezes meghajtókat szállító Cornice 2005. januárban szeretne megjelenni a piacon az ütésálló mini HDD 3 GB-os verziójával.

A cég illetékesei közleményükben úgy nyilatkoztak, hogy az új eszköz nemcsak tartós, de hatékony és olcsó is - állításuk szerint a mini-meghajtóval felszerelt hordozható eszközök akár 20 órát is képesek lesznek üzemelni egy feltöltéssel, áruk pedig 140 és 200 dollár között mozog majd.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja