Új Intel Xeon processzor kétprocesszoros szerverekhez

2003. október 06.
7.3511
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Intel egy új, a kétprocesszoros (DP) szerverekhez és munkaállomásokhoz készült, továbbfejlesztett Intel Xeon processzort jelentett be, amely a Xeon processzorok DP termékvonalából a legnagyobb teljesítményt és órajel-sebességet nyújtja, a nagy értékű befektetések védelmét pedig lábkompatibilitással biztosítja.

Az új, 3,20 gigahertzes Intel Xeon processzor 1 megabájt gyorsítótárral és egy 533 megahertzes rendszerbusszal van felszerelve.

Általános célú szerverekben történő felhasználásra készült, olyan funkciók ellátására, mint a webhosting, az adatgyorsítás, a keresőmotorok, a biztonsági alkalmazások, a médiafolyam-szolgáltatás vagy a nagy teljesítményű számítási feladatok elvégzése. Remek választás munkaállomásokba is, ha digitális tartalomkészítésről, gépészeti vagy elektronikai tervezésről, gazdasági elemzésekről vagy háromdimenziós modellezésről van szó. A rendszergyártók ezen a héten kezdik meg az új Intel Xeon processzorokra épülő rendszerek szállítását.

A 3,20 gigahertzes Intel Xeon processor lábkompatibilis a jelenlegi (szerverekhez készült) Intel E7501, illetve a (munkaállomásokhoz gyártott) Intel E7505 lapkakészlettel rendelkező rendszerekkel, valamint az Intel PRO gigabites Ethernet hálózati eszközökkel és az Intel Server RAID-vezérlőkkel. Hardverkompatibilis a vezető gyártók rendszereivel is, valamint a két Intel Xeon processzort használó Intel szervertermékekkel. A 3,20 gigahertzes Intel Xeon processzor már világszerte kapható, listaára 1000 darab vásárlása esetén 851 USD.

Kapcsolódó linkek:
Intel Corporation
4 hozzászólás

Kockaaa

9 éve, 9 hónapja és 21 napja

akárki akármit mond, a 4magos xeon még mai napig jó gamelni.röhögő smiley

válasz erre

Ravor

11 éve, 5 hónapja és 9 napja

Jó kis proci volt ez még annakidején röhögő smiley Kitettek magukért a készítők nagyon röhögő smiley

válasz erre

Braddock

13 éve, 2 hónapja és 3 napja

Shade írta:
Aztán jönnek a 4magos procik amik még ma is jók röhögő smiley
Na igen!

válasz erre

Shade

13 éve, 4 hónapja és 15 napja

Aztán jönnek a 4magos procik amik még ma is jók röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaBotyi profilja