Tovább csökken a DVD újraírók ára

2003. október 07.
2.7451
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az elmúlt 3 - 4 hónapban mintegy 30 - 40 százalékkal csökkentették a DVD újraíró meghajtók árát a tajvani szerződéses gyártók, ezzel egyidőben pedig megjelentek a piacon az új, 8-szoros sebességű modellek.

A társaságok várakozásai szerint az év utolsó negyedében további 10 százalékkal fog csökkenni a DVD+R/RW, illetve DVD-R/RW meghajtók ára, miközben az egyre népszerűbb DVD-Dual megoldások is olcsóbbak lesznek.

A társaságokhoz közeli hírforrások szerint a tajvani gyártók jelenleg 100 - 110 dollárt kérnek a négyszeres sebességű DVD+RW meghajtók darabjáért szerződéses partnereiktől, a 4-szeres írási sebességű DVD-Dual változatok pedig 120 - 130 dollárba kerülnek.

Az árcsökkenés a szakértők szerint elsősorban az egyre jobban kiéleződő konkurenciaharcnak, illetve az új, nyolcszoros sebességű változatok megjelenésének tudható be. Az első 8-szoros sebességű DVD újraíró meghajtók szeptember közepén jelentek meg a piacon, de október végére szinte az összes nagyobb gyártó rendelkezni fog ilyen modellel kínálatában.

Az árcsökkenés folyamata az év hátralévő részében várhatóan lassabb lesz, mint korábban, mivel a készülékek ára a közelmúltban már jelentősen leesett, valamint a tradícionálisan erős karácsonyi vásárlószezon várhatóan erősíteni fogja az eladásokat. Az év utolsó három hónapjában az elemzők együttesen mintegy 10 százalékos árcsökkenésre számítanak, ami havi 2 - 3 dollárt jelent.

A közeljövőben várhatóan széles körben elterjedő 8-szoros sebességű modellek közül a DVD+R/RW újraíró meghajtók nagykereskedelmi darabára jelenleg hozzávetőleg 150 dollár, a DVD-Dual modellekért pedig 160 - 180 dollárt kérnek a tajvani szerződéses gyártók.
6 hozzászólás

Kockaaa

9 éve, 10 hónapja és 15 napja

valaki használ mag még lemezt?röhögő smiley

válasz erre

kpal

11 éve, 9 napja

Az milyen para volt mikor meg vettem anno az első Kétrétegű lemezt és nehogy elszúrjam az írást röhögő smiley

válasz erre

Couretto

11 éve, 1 hónapja és 20 napja

zsír röhögő smileyDDD

válasz erre

Ravor

11 éve, 6 hónapja és 3 napja

Jó dolog, bár a mai sokszoros írokkal sem szoktam 4x-esnél nagyobb sebességgel írni röhögő smiley

válasz erre

Braddock

13 éve, 2 hónapja és 25 napja

Ez nekem is új!

válasz erre

Shade

13 éve, 5 hónapja és 9 napja

Újraírók?o.O

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Ronalddo profilja