Advertisement

Közel 5 millió Xbox-fiókot függesztettek fel 2022 első felében

2022. november 15.
28.0261
Botyi profilja, adatai
Botyi
A Microsoft nemrégiben közzétett Xbox átláthatósági jelentéséből kiderül, hogy 2022 első felében 4,78 millió Xbox-felhasználót függesztettek fel a konzol szabályainak és irányelveinek megsértése miatt, amik nagy része csalás, vagy nem hiteles fiókok használata miatt történt.
Advertisement

A vállalat január és június között több mint 7 millió végrehajtási intézkedést hajtott végre, amelyek közül több mint 4,33 millió fiók csalással, vagy nem hiteles fiókokkal hozható kapcsolatba, ami óriási szám annak ellenére, hogy a konzolon általában kevésbé lehet csalást eszközölni, mint PC-n.

A Microsoft elárulta, hogy 2022 első felében több mint 33 millió bejelentést kapott, ami jóval kevesebb, mint 2021 azonos időszakban, akkor 52 millió bejelentés érkezett. A hivatalos adatok szerint a bejelentések 46 százaléka a játékosok közötti negatív kommunikációhoz kapcsolódott, 43 százalékuk a játékosok magatartására mutatott rá, a többiek pedig a játékosok által megosztott tartalmakra vonatkoztak. A végrehajtások sorában a csalás és a nem hiteles fiókok használatát a felnőtteknek szóló szexuális tartalmak megosztása, valamint a zaklatás követte.

A vállalat jelezte, a végrehajtások kétharmadát proaktívan kezelték, hogy megakadályozzák a szabálysértő játékosokat. Ha valaki felfüggesztést kapott, megvárhatja, amíg a Microsoft feloldja a tiltást, vagy fellebbezést lehet benyújtani vizsgálat céljából. A Microsoft tájékoztatása szerint értesítést küldenek a vizsgálat eredményéről, ami a felfüggesztés feloldásához vezethet. A Microsoft nem árulta el, hogy a fent említett adatok tartalmaznak-e PC Game Pass-fiókokat is vagy sem, pedig a hatalmas számú csalási felfüggesztés valójában a PC-s csalás következménye is lehet Game Pass játékoknál.
Advertisement
4 hozzászólás

zender

3 hónapja,

Egy PC-s statra is kíváncsi lennék már, szerintem az über durva lehet.

válasz erre

VaPe

3 hónapja,

A sok rohadt csíter baszki!

válasz erre

fighterlaci

3 hónapja, 1 napja

Kegyetlen sok, nem hittem volna hogy ennyit bannolnak, mert hogy még így is ***** sok van!

válasz erre

Mordorer

3 hónapja, 1 napja

Ez nagyon brutál! Nem hittem volna!

válasz erre

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljaGargameth profilja