Szerdán döntenek a Microsoft-bírság felfüggesztéséről

2004. december 25.
1.5511
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az európai bíróság szerdán hozza meg rég várt döntését arról, hogy elfogadja e a Microsoft kérvényét, és felfüggeszt-e a kirótt bírság megfizetését és a szankciókat.

A Microsoftra márciusban 497 millió eurós bírságot szabott az Európai Bizottság, arra kötelezve a vállalatot, hogy Windows operációs rendszereit a Windows Media Player médialejátszó alkalmazás nélkül is piacra dobja, ezzel létrehozva egy "európai Windows"-t.

Ezek mellett a szerverszoftverek forráskódjaiból is nagyobb részt kellene átadniuk a riválisoknak, hogy azok egyenlő eséllyel vehessék fel a versenyt a szegmensben. Bo Vesterdorf bíró az év során lefolytatott meghallgatások alapján dönt, ám az eredeti döntést meghozó Európai Bizottság a szankciók elhalasztása ellen érvel. Szerintük azért nem megfelelő módszer ez egy ilyen ügyben, mert szoftverpiac annyira gyorsan fejlődik, hogy az eljárás elhúzódása esetén új megoldások kerülnek piacra, és az egész per jóformán értelmét veszti. A Microsoft kitart kérelme mellett, és időközben több olyan vállalattal, amelyek eredetileg a szoftvercég ellen szólaltak volna fel a meghallgatásokon, kiegyezett.

Kapcsolódó linkek:
Microsoft Corporation
1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 7 hónapja és 11 napja

[Tiltott felhasználó!]

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja