Sony-Audible Magic együttműködés a fájlmegosztás ellen

2004. június 02.
1.5691
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A tartalomszűrési szolgáltatásokkal foglalkozó Audible Magic bejelentette, hogy széles körű együttműködésről állapodott meg a Sonyval, mely leginkább a fájlcserélők tevékenysége ellen irányul.

A megállapodás keretén belül a Sony lemezkiadó részlege "digitális újlenyomatokat" biztosít az Audible Magic számára, hogy a szoftvercég képes legyen rátalálni az interneten a dalokra, és megakadályozhassa azok megosztását.

A Sony licencelni fogja az Audible Magic különleges dalazonosító technológiáját, melyet belső hálózatában is alkalmazni tervez. Az együttműködés azonban túlmutat a meglevő Audible Magic termékek használatán s a Sony adatszolgáltatásán, a két vállalat a jövőben együtt egy olyan speciális szoftver kifejlesztését tervezi, mely kifejezetten az egyetemek belső hálózataira optimalizálva akadályozná meg a dalok engedély nélküli megosztását. Az egyetemek azért érdemelnek ilyen kiemelt figyelmet, mert a tapasztalatok szerint a rendkívül jó informatikai hálózattal és hozzáértő leendő szakemberekkel rendelkező felsőoktatási intézmények különösen nagy arányban felelnek az illegális zeneterjesztésért, ám egyben nagyon jól körülhatárolható hálózatokban működnek.
1 hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja