Resistance 2: 720p, 30fps

2008. június 07.
2.4271
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
DNS profilja, adatai
DNS
Ha valaki kevésbé járatos a játékok műszaki, szakmai részleteiben, azoknak bizony vajmi keveset mondó lehet a címben szereplő 2 számadat és a hozzájuk tartozó betű jelzések.

Ezt turbó módban tisztázzuk még rögtön az elején, majd ha sikerült képbe kerülnie mindenkinek, eláruljuk, hogy miért is fontosak a Resistance 2, vagy bármely más produktum szempontjából. Az első szám a vízszintes sorfelbontást jelöli, míg a második a másodpercenkénti, lepörgetett képkockák számát adja meg.

A HD, vagyis, a nagy felbontás az 1280x720 pixel-es felbontásnál kezdődik, a szám mögött megbúvól p betű pedig a progresszív képpásztázás jele. A progresszív képalkotás előnye, hogy minden egyes kocka teljes, nem pedig vátott soros, ezáltal a kép lényegesen élesebbnek és részletgazdagabbnak hat. A frame per second pedig az egy másodperc alatt megjelenített képkockák számát adja meg. 30fps-től már folyamatosnak érzékeli szemünk, nem látható lassulás, vagy állandó szaggatás, akadozás. A 60fps már szinte valós mozgást reprodukál.

Nos, tehát a jó hír az, hogy a Resistance 2 képes tartani a fentebb említett két értéket, mely gyakorlatilag egy részletgazdag, folyamatosan mozgó grafikát fog tudni prezentálni. A mai HD konzolos játékok túlnyomó többsége 720p-ben fut, annál magasabb, 1080p-s felbontást kevés kivétel támogat. Vannak viszont a 720 sorosnál kisebb értékeket felmutató next-gen játékok is, mint például a Halo 3, a Grand Theft Auto IV, vagy a Call Of Duty 4. Ezek grafikai megvalósítását tehát natív felbontásban a Resistance 2 messze képes lesz túlszárnyalni, állítja Ted Price, az Insomniac csapat fejese.

Kérdéses volt még a szingli kampány módozat szavatossága, hiszen mint tudjuk, sok trendi FPS már sokkal inkább koncentrál az online multi tartalomra, melynek mellékhatása a rövid story játékmód. Információink szerint a Resistance 2 ebben sem fog csalódást okozni, erre szintén Ted Price szava a garancia. "A Resistance 2 legalább olyan hosszú lesz, ha nem hosszabb, mint nagyarbecsült előde." Akkor azt hiszem, hogy minden szkeptikus kételyt sikerült eloszlatnunk, már csak meg kell várnunk a remeknek ígérkező végterméket, hogy mókázzunk egy hatalmasat. A Resistance 2 november végén érkezik, kizárólag PlayStation 3-ra.
nincs még hozzászólás

Resistance 2
nincs ár
kövesd a játékot!
 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja