Advertisement

Processzorhiba-javító programot adott ki az AMD

2004. június 27.
1.7241
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Advenced Micro Devices egy olyan szoftverrészletet tett közzé, ami több processzora, köztük a legújabb Opteron és Athlon 64-es modellek egy gyártási hibáját hivatott orvosolni.
Advertisement

Az erratum 109 néven emlegetett hiba miatt a processzorok bizonyos esetekben egyszerűen lefagynak. Az Advenced Micro Devices szerint ez a gyártási hiba a processzoron belül hibás végrehajtási utasításokhoz vezet, és bár állítólag ez a jelenség igen ritka, a javítást elküldték a főbb gyártóknak.

A hiányosságot az AMD tesztlaborában egy speciális ellenőrző szoftver futtatásakor észlelték. A cég erre alapozza a jelenség ritka előfordulását, bár a szakértők szerint az átlagos felhasználó nem jelentheti az AMD-nek a fagyást, hiszen vélhetően nem is hozza összefüggésbe a központi egységgel. Az AMD-vel közvetlen kapcsolatban álló gyártók már megkapták a megfelelő szoftverdarabot, így nemsokára új BIOS-ok tömeges megjelenése várható. Az Advenced Micro Devices szerint érdemes megvárni az alaplapgyártók frissítéseinek kiadását, majd mihamarább telepíteni azokat, az esetleges problémák megoldására, vagy megelőzésére.

Kapcsolódó linkek:
Advanced Micro Devices
Advertisement
nincs még hozzászólás


 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profilja