Nintendo NX: olyan erős lesz, mint az Xbox One?

2016. február 29.
4.1681
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
A Dual Pixels munkatársainak köszönhetően néhány érdekes pletyka szivárgott ki nemrégiben a Nintendo NX kapcsán, aminek köszönhetően, ha csak szóbeszéd szintjén is, de közelebb kerülhettünk a konzolhoz.

Kiderült például, hogy a Nintendo NX hagyományos HDMI csatlakozóval rendelkezik, ezért bármilyen kompatibilis eszközhöz és képernyőhöz csatlakoztatható lesz, a Wii U-hoz mérten pedig lényegesen fejlettebb streaming technológiát alkalmaz majd.

Kontrollerén az analóg karok teljes visszajelző funkcióval rendelkeznek majd, így amennyiben például nekimegyünk a falnak, rezgéssel érezzük majd a hatását. A konzol Bluetooth kapcsolatot is tud létesíteni minden olyan eszközzel, amely képes erre, így például telefonunkat is összeköthetjük vele.

A pletyka legérdekesebb része, hogy a Nintendo NX állítólagosan hasonlóan erős hardverrel rendelkezik majd, mint az Xbox One, de ami még ennél is biztatóbb, hogy kimagaslóan könnyű lesz fejleszteni rá, dizájnja pedig nagyon egyszerű hatást kelt majd, így körülbelül olyan lesz, mintha a Nintendo és a Samsung termékek könnyedségét elegyítettük volna.

A Nintendo NX természetesen rengeteg közösségi szolgáltatást is tartalmaz majd, így AR, többjátékos élmények és StreetPass applikációk is várnak ránk, de például olyan különlegességek is, mint a Pokemon Go.
9 hozzászólás

venoman

8 éve, 9 hónapja és 25 napja

A nintendónál komoly reakció késés van a fejlesztés terén. A sony az xbox szuper gyorsan reagálnak egymás fejlesztésére. A nintendó cégnek kéne egy kis hashajtó ,hogy versenyben maradjon.röhögő smiley

válasz erre

rDAVE

8 éve, 10 hónapja

Hát... Jobb lenne azt olvasni, hogy olyan erős lesz, mint két Xbox One.

válasz erre

totyak

8 éve, 10 hónapja

Mire kijön a konzol, a másik kettő már három éve piacon lesz. Több éves lemaradás és ugyanolyan erő kicsit visszaüthet. Bár az is igaz, hogy akinek most van One-ja, vagy PS4-e, az lehet hajlandó már egy új konzolt is venni, hiszen az előző nagy kiadás évekkel ezelőtt volt. Tényleg egy jó árcédula kéne.

válasz erre

ColeCollins

8 éve, 10 hónapja és 1 napja

Őszinte leszek: nekem nem a grafika határozza meg, hogy jó-e egy konzol vagy sem, hanem:
- Exkluzív Címek
- Visszafelé kompatibilitása (ez mondjuk ritkán, de előny)
- Erős multiplayer-módok
- Jól működő online opciók, lehetőleg régió függetlenül
- Exkluzív címek

A WiiU NEM VOLT ROSSZ, egyedül két hátránya volt, s ebből csak az egyik a Nintendo-é:

1.Exkluzív játékok: nagyon, nagyon kevés volt az exkluzív cím és közülük is kevés volt a kiváló minőségű. PEdig egy olyan konzol, mely nem fekszik be a Call Of Duty meg ilyen masszív rétegekre utazó játékokra azért illene minimum 50-60 erős és minőségi exkluzív címmel rendelkeznie.

2.A játékosok túl sokat vártak a Wii után, ami valljuk be, nem volt kicsi, mivel a Wii egy elég kreatív és előre mutató gép volt (még ha nem is annyira, mint anno a Sega Dreamcast). Emiatt a játékosok úgy várták a WiiU-t, mint a messiást, holott tudhatták, hogy a következő generációs gép nem feltétlenül fog rendelkezni annyi újdonsággal, mint elődje.

Szóval annyit mondanék, ha a következő gépre is kevés exkluzív cím lesz és ott is találomra lesz mesteri minőségű játék, akkor a Nintendo az Atari és a Sega sorsára fog jutni.

válasz erre

drift3r91

8 éve, 10 hónapja és 1 napja

Azért ne az erős szót alkalmazzuk kéremszépen. Egy bodybuilder az erős egy csipőspaprika az erős de egy ONE röhögő smiley

válasz erre

WarriorAutobot

8 éve, 10 hónapja és 1 napja

Lehet hogy a mostani generációhoz mérten lesz erős az NX, de szerintem lehetett volna bele egy kicsit erősebb hardware is... bár a Nintendo soha nem a legerősebb konzolt dobta össze, de lehet ez is olyan népszerű lesz mint a Wii volt anno.

válasz erre

Tommy

8 éve, 10 hónapja és 1 napja

Nem lesz ez kevés évekkel az Xbox One megjelenése után? Megint egy olyan hardvert pakolnak össze ami már megjelenéskor elavult lesz. Miért nem újabb konfiggal jönnek? meglepett smiley

válasz erre

gokuvsvegita

8 éve, 10 hónapja és 1 napja

Hát szerintem jó döntést hoznak, ha valóban olyan erős lesz, mint a mostani konzolok. A versenyben viszont lehet elvéreznek, mert a ps4 és az xbox one már jelen van a piacon, és aki már vett a előbb említett két konzolból, az nem nagyon fog ismét költekezni.
Vagy valami nagyon jó árral tudnak érvényesülni, vagy nagy laza címekkel.

A könnyű fejlesztés is biztató, ahogy emlékszem pl a ps4-nél is ezt mondták, hogy egy játék megalkotásához már elég 2 év is, nem kell 3 év.
Nos ha ők ezt lejjebb vitték pl 1,5 évre, vagy 1-re, már előrébb lehetnek. mosolygó smiley

válasz erre

kylx

8 éve, 10 hónapja és 1 napja

Nem hangzik rosszul.
Tulajdonképpen megértem, de ha fel akarják venni a versenyt a két konzollal, akkor pár (de legalább 1) nagyon erős ok kell (alacsony ár?).

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaKisember001 profilja