Németország tévéként kezelné a komolyabb Twitch csatornákat

2017. március 27.
3.2011
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
petike737 profilja, adatai
petike737
Az Amazon birtokában lévő Twitch továbbra is töretlen népszerűségnek örvend a streamerek és az őket követi milliók körében, az internetes platform talán túlságosan is nagy szabadságára pedig egyre többen figyelnek fel.

Németországban például hagyományos műsorszóróként, vagyis jórészt egy televízióként kezelnék a nagy Twitch csatornákat, ami bizony komoly ellenőrzéssel jár. A hatóságok elsőként a 24/7-ben folyamatosan adást biztosító, Németországban igencsak kedvelt PietSmietTV-vel indították a sort, melynek április 30-ig kell beszereznie minden szükséges papírt.

Az indoklás szerint mindenben megfelelnek egy műsorszolgáltatói címhez, hiszen lineáris műsort szolgáltatnak a nagyközönség számára. A csatorna tulajdonosai nem tanúsítanak ellenállást, így nem lesz ebből komolyabb "világszintű" probléma.

A gond az egésszel csak az, hogy minden engedély beszerzése és a papírmunka összesen akár 10 000 euróba is kerülhet, amit sokan nem is tudnak megengedni maguknak. A PietSmietTV után más német streamerek következnek a sorban, így nem egyedi esetről van szó.
3 hozzászólás

totyak

7 éve, 6 hónapja és 8 napja

De miért jobb tv csatonaként, mint netes csatornaként? Aki követ egy csatornát, annak szerintem teljesen mindegy, hogy hol nézi.

válasz erre

WarriorAutobot

7 éve, 6 hónapja és 8 napja

Ez mondjuk nagy lehetőség a csatornáknak, de komoly összegbe is kerül.

válasz erre

rDAVE

7 éve, 6 hónapja és 8 napja

Várjunk csak... Tehát a Twitch-en futó nagyobb csatornának engedély kell? Azt hittem csak nálunk mennek a nevetséges adóztatások. röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
fighterlaci profiljaMitüzenarádió profilja