Multimédiás szerzői jogi szoftver a Microsoft -tól

2004. május 04.
1.5121
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Microsoft olyan szerzői jogokat védő szoftvert jelentetett meg, amelynek segítségével ezentúl korlátozott időtartamon belül lejátszható, hordozható készülékekre is letölthető zenei- vagy mozgóképes tartalmakat kínálhatnak a szolgáltatók.

Az új, Janus kódnevű program révén az azt felhasználó szolgáltatások előfizetői olyan jogtiszta dalokat és mozgóképeket tölthetnek le hordozható lejátszójukra, mobiltelefonjukra és egyéb készülékeikre, amelyek ezután csak meghatározott ideig hallgathatók, vagy nézhetők.

A technológia, amely a kalózmásolás ellen is védi a tartalmakat, korábban csak számítógépen volt elérhető, ám az ilyen típusú fájlokat nem lehetett hordozható készülékekre letölteni. Az új Microsoft szoftver segítségével az ideiglenesen felhasználható tartalmakat bárki magával viheti egy hosszabb utazásra, ahol hordozható lejátszóján otthoni PC-jétől távol is élvezheti a zenét és a mozgóképeket. A Janus szoftver a jelenleg forgalomban lévő készülékeken sajnos nem alkalmazható, a kompatibilis modellek a Microsoft ígérete szerint 2-3 hónapon fognak megjelenni a piacon. Több társaság, köztük a Disney is jelezte már, hogy érdekeltek lennének a technológia alkalmazásában.

Kapcsolódó linkek:
Microsoft Corporation
1 hozzászólás

italianman

10 éve, 1 hónapja és 20 napja

Meghatározott ideig amit megvettem?

válasz erre

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

karolyk3 profiljaMikee profiljaBotyi profiljaReichert Viktor profilja