Miyamoto lemond Nintendo-s posztjáról... vagy mégsem?

2011. december 08.
1.6331
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Cpt_Nihil profilja, adatai
Cpt_Nihil
Shigeru Miyamoto, a Nintendo cég - egyszersmind a videojáték-ipar - legendás alakja könnyes búcsút vesz módfelett hálás posztjától, ám magától vállalattól nem áll szándékában megválni.

Elmondása szerint továbbra is a Nintendo kötelékét erősíti majd, éppcsak ügyvezető igazgatói/vezérigazgatói címe nélkül, "kisebb projektekre" összpontosítva energiáit. Így szól a Wired jelentése, melynek első fele végső soron falsnak bizonyult: a Nintendo szerint Miyamotonak eszében sincs lemondania rangjáról.

A többek közt Super Mario Bros., illetőleg The Legend of Zelda ikonikus franchise-okért is felelős Shigeru Miyamoto már ezen címekkel is épp eleget rakott le az asztalra ahhoz, hogy kávéval és süteménnyel fogadják a valaha létező legmeghatározóbb fejlesztők Olümposzán. Nem csoda hát, ha a hír hallatán az ipar gerincoszlopán egy pillanatra végignyargalt a hideg, amikor hírül vették, hogy Miyamoto lemondani készül.

Ám korai lenne még ásót ragadni a japán őstehetség felett; Miyamoto nem kívánja faképnél hagyni a vállalatot, de a Wired értesüléseivel ellentétben még csak aranyberakásos váll-lapjától sem óhajt megszabadulni.

"Nem áll szándékomban kivonulni a játékfejlesztésből, mint olyanból. A visszavonulás alatt mindössze azt értem, hogy megválok jelenlegi beosztásomtól" - magyarázta Miyamoto a Wired-nek.

Csakhogy a Nintendo szerint a site alaposan elpuskázott valamit a legépelés során, minthogy Miyamotonak "nem áll érdekében lemondani", mindössze a fejlesztők fiatalabb generációit szeretné szárnyai alá venni.

"Valójában azt szeretném, ha ismét a fejlesztések élvonalában tudhatnám magamat. Valószínűleg kisebb projekteken dolgozom majd még fiatalabb fejlesztőkkel. De akár valami olyasmihez is hozzáláthatnék, amit egyedül is képes vagyok megcsinálni. Valami egészen kicsihez."

Miyamoto reméli, ha már 2012-ben nekifeszülhet egy új projektnek, amit talán még abban az évben a közönség elé tárhatnak.

Más szóval nem szándékozom olyan dolgokhoz hozzálátni, amik ötéves fejlesztést igényelnek" - tette hozzá a Nintendo-legenda.
4 hozzászólás

Vendég

11 éve, 11 hónapja és 8 napja

Shade
Ba'al-Hadad

KÖSZÖNÜK EMESE

válasz erre

Vendég

11 éve, 11 hónapja és 8 napja

Elolvastam. Megertettem. Szevasz Miyamotor

válasz erre

Shade

11 éve, 11 hónapja és 8 napja

A nintendo aztán hidegen hagy

válasz erre

jezzahun

11 éve, 11 hónapja és 8 napja

mik nem történnek a nintendo háza táján..

válasz erre

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt