Microsoft szoftvereszközök robotfejlesztéshez

2006. június 24.
1.8121
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Microsoft új szoftvereszközöket adott ki Microsoft Robotics Studio néven, kifejezetten robotokat fejlesztő csapatoknak, mérnököknek, vagy akár lelkes amatőröknek és diákoknak.

Tandy Trower, a Microsoft robotikai részlegének vezetője szerint igaz ugyan, hogy az ágazat jelentősége ma még korántsem a legnagyobb, azonban akár már az elkövetkező 5-10 év során sokmilliárd dolláros üzletággá nőheti ki magát. Trower véleménye az, hogy a robotok a személyi számítógép evolúciójának egyik lehetséges és ígéretes irányát képviselik, és ebben egy praktikus és egységes szoftverplatform éppolyan katalizátor lehet, mint a PC esetében a Windows.

A Microsoft Robotics Studio célja éppen ez, ugyanis jelenleg gyakorlatilag minden egyes módosított, vagy a többitől valamiben különböző robot hardverhez az alapoktól egy teljesen új szoftvert kell alkotni. Ez nyilvánvalóan visszafogja a fejlesztéseket, hosszabb távon pedig stagnáláshoz vezethet.

A Microsoft a Robotics Studio szoftvernek egyelőre egy előzetes tesztváltozatát adta közre, amely a Microsoft Letöltő oldaláról ingyenesen letölthető. Az eszköz, amely támogatja a megfelelően formázott programnyelveket és platformokat, lehetővé teszi a parancssorok vizuális programozását, emellett pedig az Aegia technológiája segítségével képes a fejlesztés alatt álló robot tevékenységének képi 3D szimulációjára is. A szoftvereszköz alkalmas mindenfajta robotkörnyezet kezelésére, a legegyszerűbb hobbijátékoktól az összetett ipari robotokig.

Kapcsolódó linkek:
Microsoft Robotics Studio letöltése
nincs még hozzászólás

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt