Közel 150 TB adat tárolható a Quantum új termékén

2003. szeptember 30.
2.8771
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A különböző adattároló megoldások fejlesztésével és gyártásával foglalkozó Quantum munkatársai hétfőn bejelentették a cég legfrissebb újdonságát, a Mako kódnevű kazettás adattároló rendszert, mely vélhetően nem kevés borsot tör majd a konkurens Storage Technology orra alá.

A Mako PX720 típusjelzésű újdonság konkrétan egy úgynevezett kazetta könyvtár, vagyis egy hűtőgép méretű nagy doboz, mely tele van pakolva szalagos meghajtókkal, több száz szalagkazettával, és fellelhető benne egy teljesen automatizált működésű, kazettacserélő robot mechanizmus.

A Mako PX720 maximum 20 darab meghajtót, illetve 732 darab kazettát képes magába fogadni, vagyis segítségével akár 146,4 TB (terabyte) adat is eltárolható.

Michael Hardy, a Quantum egyik alelnöke a bejelentés kapcsán elmondta, hogy az új adattároló rendszer egyik legfontosabb tulajdonsága a modularitás, vagyis a vásárlók lényegében bármikor új részegységekkel bővíthetik a már meglévő alaprendszereket. Hardy elmondása szerint a Mako PX720-hoz négy darab szalagos meghajtót, saját tápegységet, valamint hűtési megoldást tartalmazó speciális kiegészítő csomagok vásárolhatók, vagyis a rendszer skálázhatósága nem hagy kívánnivalót maga után. Amennyiben valaki egy félig felszerelt Makot vásárol, értelemszerűen fele akkora összeget kell csak kifizetnie, mintha egy teljes rendszert vásárolna, a későbbiekben pedig az adott igényeknek megfelelően bővítheti az alaprendszert - nyilatkozta Hardy.

A mostanság egyébként komoly nehézségekkel küzdő vállalat természetesen azokra is gondolt, akik számára esetlegesen kevésnek bizonyulna a Mako PX720 adattároló kapacitása. Ezen vásárlóknak lehetőségük nyílik akár öt Mako rendszer egymással történő összekapcsolására is, vagyis ily módon 100 meghajtóval, 3660 kazettával, valamint 732 TB összkapacitással rendelkező adattároló megoldások hozhatók létre.

A 8 darab meghajtót, valamint 718 kazetta slotot tartalmazó alapfelszereltségű Mako PX720 kereskedelmi ára 223 ezer dollár (50 millió forint), mely ár mintegy húszezer dollárral alacsonyabb a konkurens adattároló rendszerekénél.

Kapcsolódó linkek:
Quantum Technologies
19 hozzászólás

ColeCollins

8 éve, 10 hónapja és 25 napja

Ma is szép nagy szám az az 150 TB!

válasz erre

Kockaaa

9 éve, 10 hónapja és 13 napja

mai napig hatalmas méret.. de ez a szallagos megoldás...kösz nem : DDDD

válasz erre

sutiszorny19

9 éve, 10 hónapja és 16 napja

Te jó ég akkoriba 150 tb ?

válasz erre

becsehely

9 éve, 10 hónapja és 20 napja

Vicces ez a kazettás elnevezés, mert most meg tényleg kazetta adattárolón dolgoznak, ami állítólag több adatot tud tárolni, kevesebb energia igénnyel, mint egy hdd. Viszont sebességről nem volt szó.

válasz erre

bottini

9 éve, 11 hónapja

Egy ilyennel megdobhatnának

válasz erre

teglasdavid

10 éve, 10 hónapja és 18 napja

Az kicsit sok pont ! röhögő smiley

válasz erre

Couretto

11 éve, 1 hónapja és 18 napja

röhögő smiley nekem annyi pont elég lenne, egy ideig röhögő smiley

válasz erre

Gabor170

11 éve, 6 hónapja

juhaszandor írta:
Nekem az simán egész életemre elég lenne szerintem.
Nekem kettőre is röhögő smiley

válasz erre

Ravor

11 éve, 6 hónapja és 2 napja

Innen indultak a hatalmas felhő szolgáltatások adattárolóegységei röhögő smiley Szép és jó dolog volt ez akkoriban nagyon mosolygó smiley Még most is irdatlan mennyiség a 700 TB, bár már koránt sem annyira, mint régen röhögő smiley

válasz erre

juhaszandor

11 éve, 6 hónapja és 16 napja

Marduk írta:
150TB?! Huhh azzal el lehetne lenni egy darabig. meglepett smiley
Nekem az simán egész életemre elég lenne szerintem.

válasz erre

Tardief88

11 éve, 7 hónapja és 16 napja

Node az a kazettása kivitel? meglepett smiley

válasz erre

rDAVE

11 éve, 7 hónapja és 16 napja

Azét az még most se rossz teljesítmény!

válasz erre
12a(z) 2 -ből
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja