Komoly összegeket kénytelen fizetni az Epic Games a gyerekeket lehúzó Fortnite miatt

2022. december 20.
39.7881
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mikee profilja, adatai
Mikee
Durva bírságot kapott a Fortnite-ot fejlesztő Epic Games, több száz millió dollárt kénytelen fizetni a vállalat azok miatt a vádak miatt, amelyek szerint visszaélt a kiskorúak személyes adataival, emellett kényszeres vásárlásba hajszolta a gyerekeket.

A Fortnite legújabb fejezete, a Chapter 4 nemrég startolt el, ezúttal viszont egészen más miatt került a rivaldafénybe a játék. Az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) ugyanis elképesztően magas, 520 millió dolláros pénzbüntetést szabott ki az Epic Games-re. A vádak szerint a cég megsértette a kiskorú gyermekekre vonatkozó online adatvédelmi irányelveket, visszaélt a személyes adatokkal, emellett direkt vásárlásra ösztönözte a játékosokat.

A vállalat először is rekordösszegű, 275 millió dolláros bírságot kénytelen befizetni a személyes adatok jogtalan felhasználása végett, továbbá 245 millió dolláros kártérítést kénytelenek fizetni azoknak a vásárlóknak, akiket megtévesztett és nem szándékos vásárlásra ösztönzött. Az Epic Games rögtön intézkedett is az ügyben ezt követően, megszüntették a pay-to-win lehetőségeket, amikor két játékos versenyez egymással a játékban.

Fortnite-ot fejlesztő Epic Games, több száz millió dollárt kénytelen fizetni a vállalat azok miatt a vádak miatt, amelyek szerint visszaélt a kiskorúak személyes adataival, emellett kényszeres vásárlásba hajszolta a gyerekeket.'>
4 hozzászólás

Ronalddo

1 éve, 4 hónapja és 15 napja

190 milliár HUF. meglepett smiley Durva!

válasz erre

muki

1 éve, 4 hónapja és 15 napja

Uhhhhh szép összeg!

válasz erre

Patrik94

1 éve, 4 hónapja és 15 napja

Az már egy kézzelfogható összeg még nekik is!

válasz erre

fighterlaci

1 éve, 4 hónapja és 16 napja

Jéééééé, észre vette végre valaki? meglepett smiley

válasz erre
Fortnite
nincs ár
kövesd a játékot!
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja