Advertisement

Komoly összegeket kénytelen fizetni az Epic Games a gyerekeket lehúzó Fortnite miatt

2022. december 20.
39.4521
Mikee profilja, adatai
Mikee
Durva bírságot kapott a Fortnite-ot fejlesztő Epic Games, több száz millió dollárt kénytelen fizetni a vállalat azok miatt a vádak miatt, amelyek szerint visszaélt a kiskorúak személyes adataival, emellett kényszeres vásárlásba hajszolta a gyerekeket.
Advertisement

A Fortnite legújabb fejezete, a Chapter 4 nemrég startolt el, ezúttal viszont egészen más miatt került a rivaldafénybe a játék. Az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) ugyanis elképesztően magas, 520 millió dolláros pénzbüntetést szabott ki az Epic Games-re. A vádak szerint a cég megsértette a kiskorú gyermekekre vonatkozó online adatvédelmi irányelveket, visszaélt a személyes adatokkal, emellett direkt vásárlásra ösztönözte a játékosokat.

A vállalat először is rekordösszegű, 275 millió dolláros bírságot kénytelen befizetni a személyes adatok jogtalan felhasználása végett, továbbá 245 millió dolláros kártérítést kénytelenek fizetni azoknak a vásárlóknak, akiket megtévesztett és nem szándékos vásárlásra ösztönzött. Az Epic Games rögtön intézkedett is az ügyben ezt követően, megszüntették a pay-to-win lehetőségeket, amikor két játékos versenyez egymással a játékban.

Advertisement
4 hozzászólás

Ronalddo

3 hónapja, 1 hete és 3 napja

190 milliár HUF. Durva!

válasz erre

muki

3 hónapja, 1 hete és 3 napja

Uhhhhh szép összeg!

válasz erre

Patrik94

3 hónapja, 1 hete és 3 napja

Az már egy kézzelfogható összeg még nekik is!

válasz erre

fighterlaci

3 hónapja, 1 hete és 4 napja

Jéééééé, észre vette végre valaki?

válasz erre
Fortnite
8.799 Ft-tól
kövesd a játékot!

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Kisember001 profilja