Advertisement

Intel Grantsdale március 29-én

2004. január 03.
1.9481
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Grantsdale az Intel következő generációs Pentium 4 lapkakészlete, amely március 29-én mutatkozik be.
 

A másik új lapkakészlet az Alderwood, amely a jelenleg használt i875 utódja. A Grantsdale az i865 lapkakészletet követi és hasonló változatokban - integrált és diszkrét grafikával - kerül bevezetésre. Az előbbi "G", az utóbbi "P" jelölést kap. Mind a két lapkakészlet támogatja a DDR 2 SDRAM és a PCI Express I/O buszt. A P változat az 533 MHz-es és 800 MHz-es frontoldali buszt támogatja és 775 kivezetéses tokba szerelt Prescott Pentium 4 határfelületet tartalmaz.

A "G" lapkakészlet az Intel Extrem Grafikus Gép következő generációs tagját foglalja magába, és szintén két változatban (GV, GL), PCI grafikuskártya támogatás nélkül lesz kapható. Később egy Celeron változat is forgalomba kerül 533 MHz-es FSB-vel.

Az Alderwood lapkakészlet ma még kevéssé ismert, mindössze annyi, hogy 775 kivezetéses tok, DDR2 és PCI Express határfelületet tartalmaz. A lapkakészletek közül több az új ICH6 South Bridge lapkát tartalmazza, amely 4 S-ATA határfelületet (RAID támogatással), valamint párhuzamos ATA határfelületet (két eszköz) tartalmaz, és támogatja a következő generációs "Azalia" hangalrendszert, a Gigabit Ethernetet és a PCI Express I/O alrendszert.

Kapcsolódó linkek:
Intel Corporation
1 hozzászólás

italianman

10 éve, 3 hónapja és 17 napja

Tehát már ekkor bele fogott ebbe a bizniszbe az intel.

válasz erre

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljaiPet profiljaManiac profiljaKisember001 profilja