Advertisement

Hivatalos, 93 milliárd forintnyi kártérítést kell kipengetnie a Fortnite fejlesztőjének

2023. március 15.
12.6291
Botyi profilja, adatai
Botyi
Az amerikai versenyhatóság (Federal Trade Commission, FTC), véglegesítette azt a végzést, amely arra kötelezi az Epic Games-t, hogy 245 millió dollárt (93 milliárd 66 millió forint) fizessen ki a Fortnite játékosoknak, amiért "becsapták a felhasználókat", hogy játékon belüli vásárlásokat hajtsanak végre.
Advertisement

Ahogy a játék népszerűsége és profitja folyamatosan emelkedett, úgy nőtt a pénzügyi és fogyasztóvédelmi felügyeletek ellenőrzése is, mind az Egyesült Államokban, mind a többi országban. A vállalat üzleti gyakorlatával kapcsolatos vizsgálatok tavaly év végén csúcsosodtak ki, akkor 520 millió dollár (197 milliárd 346 millió forint) büntetést kellett fizetniük a fiatalabb játékosok magánéletének védelmének elmulasztásával kapcsolatban.

Az FTC által most véglegesített 245 millió dolláros kifizetési végzés ennek a nagyobb ügynek a része, az indoklás szerint a trükkök közé tartozott a zavaró gombelrendezés. Ezáltal a játékosok véletlenül pénzt költhettek a Fortniteban egyetlen gombnyomással, ráadásul az Epic Games szándékosan megkönnyítette a gyermekek számára, hogy szülői engedély nélkül fizessenek.

Ha ez nem lenne elég, a téves terheléseket vitató játékosok ellen megtorlás indult, zárolták a fiókjaikat. Az Epicnek a 245 millió dollárt arra kell fordítania, hogy kártérítést fizessen a felhasználóknak a tévesen felszámított díjakért és a vállalatnak ezentúl tilos lesz hasonló trükköket bevetni.

Advertisement
3 hozzászólás

Ronalddo

1 hete és 3 napja

Az iylen ügyeket sosem értem. Nekik mi közük van hozzá, hogy a szülők nem megfelelően védik a bankkártya adataikat?

válasz erre

WillThaWheel

1 hete és 3 napja

Én nem értem, hogy lehet véletlenül fizetni ingame, ráadás, hogy tudnak kiskorúak hozzáférni a szüleik pénzéhez..? Nem fortniteozok, tehát lehet hülyeség amit kérdezek. 2 mondatban leírhattátok volna, hogy s mint működött ez, a magamfajta tudatlanok számára.

válasz erre

fighterlaci

1 hete és 3 napja

Az kemény pénz.

válasz erre
Fortnite
8.799 Ft-tól
kövesd a játékot!

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Kisember001 profilja