Gigantikus elbocsátásokba kezd a Microsoft, ami a Starfield és a Halo fejlesztőit is érinti

2023. január 19.
35.8031
Mikee profilja, adatai
Mikee
Komoly leépítésekkel kezdi meg az új évet a redmondi techóriás, több mint 10 000 alkalmazottat bocsátanak el a Microsoft kötelékéből, sajnos a döntés a Halo és a Starfield fejlesztőit, a Bethesda Game Studios és a 343 Industries csapatát is érinti.

Az Androgeek számolt be róla nemrégiben, hogy a Microsoft több mint 10 000 alkalmazottat bocsát el a közeljövőben, sajnos a döntés a videojátékos részleget is erősen érinti. Értesülések szerint a Halo-sorozatot fejlesztő 343 Industries és a Starfield-et nagyban hegesztő Bethesda soraiból is küldenek el fejlesztőket egyaránt. Joseph Staten, a Halo kreatív igazgatója volt az elsők között, aki távozott a cégtől és igazolt át az Xbox Game Studios kiadói részlegéhez.

A Twitteres beszámolók szerint a Halo Infinite kampányán dolgozó csapatból bocsátanak el jópár embert. Iparági források szerint más csapatok sem ússzák meg, a Gears 6 mellett egy új címen dolgozó The Coalitiontől is több fejlesztőt elbocsátottak. Azt egyelőre nem tudni, hogy a folyamatban lévő projekteket mennyiben érinti majd a tömeges leépítés, mindenesetre kíváncsian várjuk a Microsoft január 25-re bejelentett Developer_Direct előadását.

3 hozzászólás

Patrik94

11 hónapja, 1 hete és 5 napja

Inkább a vindózos részleget kéne kitakarítani. Az egy katasztrófa.

válasz erre

fighterlaci

11 hónapja, 1 hete és 5 napja

Mindig ezt csinálják, felvásárlás és kirugás. Ez annyira Microsoft.

válasz erre

Mordorer

11 hónapja, 1 hete és 5 napja

Nem csodálom, nem valami sikeresek a projektek.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

iPet profiljaTommy profilja