Frissíti Windows XP Media Center Edition szoftverét a Microsoft

2004. szeptember 17.
4.1741
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Megbízható információk szerint a Microsoft október elején bemutatja Windows XP Media Center Edition szoftverének legújabb verzióját, valamint az első Media Center Extender technológián alapuló eszközöket.

A Windows XP Media Center Edition, amely először 2002-ben, legutóbbi változata pedig tavaly jelent meg a piacon, az operációs rendszer multimédiás eszközökkel bővített, extra-változata. A szoftver távirányítóval és tv-tuner kártyával felszerelt PC-kre telepítve kerül forgalomba.

Ezen kívül lehetővé teszi a közvetlen DVD és tévénézést, televíziós adások rögzítését, illetve különféle hang, álló-, és mozgóképes fájlok sokoldalú kezelését is. A bemutatásra kerülő legújabb verzió Symphony kódnevű béta, vagy tesztváltozata már az idei év elején elkészült. A végleges verzió hivatalos elnevezése Windows XP Media Center Edition 2005 lesz, és számos új funkcióval rendelkezik majd. Ezek közül a legfontosabb, hogy támogatja a Microsoft Media Center Extender technológiáján alapuló eszközökkel való együttműködést, így lehetővé teszi PC-k vezeték nélküli összekapcsolását például tv-készülékekkel, 802.a és 802.11g megoldás segítségével. Ezen kívül az új szoftver kompatibilis a nagyfelbontású televíziós képformátummal (HDTV) és a korábbinál több hordozható médialejátszóval; továbbá DVD-író alkalmazással és fejlettebb felhasználói felülettel van ellátva.

A Media Center Extender technológiát a Microsoft először az idén januárban rendezett las vegasi CES kiállításon mutatta be. A szoftveróriás akkor úgy nyilatkozott, hogy a hardvergyártók, mint például a Dell, a Gateway, a HP és a Samsung még az idén kijönnek a technológián alapuló első termékeikkel, a PC-k mellett főként tévékkel és televíziós adapterekkel.

Kapcsolódó linkek:
Microsoft Corporation
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljaGargameth profiljamarco profilja