Franciaországban megszavazták az új másolásvédelmi törvényt

2006. július 04.
1.7931
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A pénteki napon a francia szenátus és a nemzetgyűlés tagjai elfogadták azt az új szerzői jogi törvénytervezetet, melynek értelmében a jövőben komoly büntetésre számíthatnak azok, akik illegális úton szerzik be a védett tartalmakat.

Ezen kívül azonban a rendelet előírja, hogy az online zeneportálok (mint az iTunes) üzemeltetői kötelesek feloldani másolásvédelmüket, hogy a felhasználók az onnan beszerzett zeneszámokat más gyártók lejátszóira is átmásolhassák. A most megszavazott jogszabály azonban eltér az eredeti tervezettől, vagyis ez annak egy átdolgozott változata.

Ugyan eszerint is kötelesek az online zeneszolgáltatók oly módon átalakítani másolásvédelmi megoldásaikat, hogy az kompatibilis legyen más gyártók termékeivel is, azonban ez csakis akkor valósítható meg, ha a kiadók illetve a szerzők is beleegyeznek abba.

Az illegális tartalmak másolóit viszont komoly pénzbüntetéssel fogják sújtani ezután a hatóságok. A kalózszoftverek forgalmazói akár 30.000 eurós bírságra illetve fél évi szabadságvesztésre is számíthatnak, a másolásvédelmi megoldásokat feltörő személyeket pedig 3750 euró kártérítés megfizetésére is kötelezhetik. Az illegális zeneletöltés esetében 38 euró számonkénti büntetésre számíthatnak a jogsértők.
nincs még hozzászólás

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Maniac profilja