Advertisement

EU-direktíva: 67 ezer dolláros büntetés egy dán spammelőnek

2004. január 22.
1.3261
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Egy dán bíróság az Európai Unió vonatkozó rendelkezései alapján egy helyi telekomvállalkozást 67 900 dollár büntetés megfizetésére ítélte; mind a határozott fellépés, mind a rekordméretű összeg példátlan.
 

Az Aircom Erhverv ApS ellen egy fogyasztóvédelmi ombudsman indított eljárást 15 ezer kéretlen levél szétküldésért. Mivel Dánia egyike azon hat EU-országnak, melyek hatályba léptették az unió spamellenes direktíváit, az ügyész rendezett jogi alapról tudta támadni a vétkes vállalatot.

Jane Frederikke ügyész elmondta, hogy az eset precedensértékű, és a magánszemélyek mellett a vállalatokat is védi a spamtől. A jelenlegi törvények szerint egyetlen kéretlen levél is minimum 1700 dollár büntetést von maga után, majd minden 100 fölötti e-mail darabonként 17 dollárba kerül a küldőnek. Az eset további tanulságokkal is szolgálhat a jövőre nézve, mivel a bíróság kijelentette, hogy a hasonló eljárások az országon kívülről érkező spamekre is vonatkoznak. A direktívát Ausztria, Írország, Nagy-Britannia és Spanyolország is beépítette nemzeti szintű törvénykezésébe.
2 hozzászólás

Marduk

10 éve, 3 hónapja és 22 napja

Én sok ilyen spammelőnek adnék ilyen büntetést.

válasz erre

italianman

10 éve, 4 hónapja

Ma is ilyen büntetés kéne.

válasz erre

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt