Elkezdhet aggódni a Sony, feltörték a PlayStation 5 rendszerét

2022. október 03.
30.6101
Mikee profilja, adatai
Mikee
A megoldás még korántsem tökéletes, eléggé kezdetleges módszerrel jutottak be a PS5 debug menüjébe a lelkes hackerek, a látottak alapján viszont úgy tűnik, hogy egy lépéssel közelebb kerültek az elérendő céljukhoz, a crackelt PlayStation 5-höz.

Játékkonzoloknál a számítógépekkel ellentétben maguk a konzolgyártók szabják meg, hogy milyen programokat telepíthetünk rájuk. Természetesen a hackerek mindig is azon versenyeztek, hogy ki tudja hamarabb feltörni az adott konzolt. Nemrégiben a Lance McDonald névre hallgató modder számolt be arról egy videóban, hogy sikerült részben feltörnie a PS5-öt.

A látottak alapján sikerült hozzáférni a PS5 debug menüjéhez, amivel telepítettek egy PS4-es PKG fájlt, ami a legendás P.T., Kojima Silent Hill-játékának a demója volt. A megoldás jelenleg igencsak gyerekcipőben jár, csak és kizárólag a tavaly októberben kiadott 4.03-as firmware verziójával működik, azzal is csak 30%-os hatékonysággal.

Ráadásul ezzel a megoldással csak írni és olvasni lehet a rendszerfájlokat, a játékok indító fájljait nem lehet vele futtatni, szóval messze van még a crackelt PlayStation 5. A Sony persze nem igen üldögélhet a babérjain, a hackerek a sikeren felbuzdulva minden bizonnyal további kiskapukat próbálnak majd keresni a rendszerben.

4 hozzászólás

Patrik94

1 hónapja, 3 hete és 5 napja

AMennyibe a játékok manapság kerülnek nem csodálom, hogy serényen dolgoznak az ügyön a hackerek.

válasz erre

VaPe

1 hónapja, 3 hete és 6 napja

Hát őszintén ahogy le****ják most azokat akik géphez akarnak jutni, meg is érdemlik hogy szopassák őket.

válasz erre

Tommy

1 hónapja, 3 hete és 6 napja

Hát ez mondjuk nem tartott annyi ideig mint a ps4 esetében.

válasz erre

Direktor

1 hónapja, 3 hete és 6 napja

Azért ez is komoly előrelépés még ha a játékok nem futnak.

válasz erre

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt