Élete végéig fizethet a Nintendonak a börtönből szabadult hacker

2023. április 19.
24.5021
Botyi profilja, adatai
Botyi
Gary Bowsert korábban elítélték, mert modokat és hackeket terjesztett a Switch-re, most három év börtön után jó magaviseletéért kiengedték, de arra kötelezték, hogy 10 millió dollárt (3 milliárd 437 millió forint) fizessen be a Nintendo kasszájába.

Mivel ezt az összeget minden valószínűség szerint nem fogja tudni kifizetni, a Nintendo a hacker jövedelmének 25-30 százalékát elveheti addig, amíg aktívan dolgozik. Ez már akkor elkezdődött, amikor még börtönben volt, azonban Bowser csak 175 dollárt (60 ezer forint) tudott visszafizetni a a washingtoni SeaTac szövetségi fogdából az alacsony fizetés miatt.

A Nintendo ügyvédje korábban közölte, hogy a vállalat "üzenetet akart küldeni" a többi Switch-hackernek, megtesznek mindent, hogy "a Nintendo játékai ne váljanak lopás áldozatává". Bowser a becslések szerint hét év alatt 320 ezer dollárt (109 milló forint) keresett a Team Xecuter hackereként.

A csapat munkáit a francia állampolgárságú Max Louarn vezette, de ő tagadja a vádat, Bowser korábban bűnösnek vallotta magát, de azt vallotta, hogy csak a banda "üzletkötője" volt. A Nintendo ökle egy olyan portálra is lecsapott, amely játékainak kalózmásolatait tárolta.
3 hozzászólás

Patrik94

1 éve, 26 napja

Idióta volt, beszopta.

válasz erre

fighterlaci

1 éve, 26 napja

Brutális büntetés! meglepett smiley De nem hiszem hogy elrettentő erővel fog bírni...

válasz erre

Mordorer

1 éve, 26 napja

Ez a csávó nagyon beszopta.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaBotyi profiljatibormolnar205 profilja