Egy Valorant esportoló bűnösnek vallotta magát meccsek befolyásolásáért

2023. január 05.
4.8421
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Botyi profilja, adatai
Botyi
A Valorant Ignition Series egyik játékosa a végső ítéletre vár, miután bűnösnek vallotta magát az esporttal kapcsolatos korrupciós vádak miatt, a szingapúri korrupciós hivatal (CPIB) illegális szerencsejáték és mérkőzések eredményének befolyásolása miatt nyomozott.

Ryan Tan Shern bűnösnek vallotta magát egy korrupciós vádban, de mivel egy fiatal játékos korrupcióban való részvétele nem szokványos, Soh Tze Bian kerületi bíró jelentést kért Tan alkalmasságáról, hogy próbaidőre és javítóképzésre küldjék. Tan bűntársát, Malcolm Chung Wai Kiatot is korrupcióval vádolják a szerencsejátékról szóló törvény alapján, az ő ügye még mindig a bíróság előtt van.

A vádirat szerint Tan és Chung régi barátok voltak, akik együtt Counter Strikeoztak, majd 2014-ben Tan 1.000 dollárt kölcsönzött Chungtól szerencsejátékra, de elvesztette a pénzt. Miután nem fizette vissza Chungot, Tan felvetett egy ötletet: Chung ekkor félprofi Valorant játékos volt, aki az Epulze Royal Southeast Asia Cupon szerepelt és az egyik meccse előtt Tan meggyőzte Chungot, hogy befolyásolja a mérkőzéseket.

Tan elárulta, hogy pénzt kapott a bátyjától és összesen öt, 3.000 dolláros fogadást tett és végül 7.109 dollárt nyert. Ez 2021 júniusában derült ki, amikor a Resurgence csapat operatív igazgatója a rendőrséghez fordult az állítólagos egyeztetés miatt. A Riot Games saját vizsgálatot folytatott az ügyben és megállapította, hogy Chung tájékoztatta a Resurgence többi tagját a tervről, de a csapattársai nem akartak részt venni benne.

Ennek ellenére nem tájékoztatták a vezetőséget erről, mert attól tartottak, hogy elveszítik a szervezettel kötött szerződésüket, így végül az egész csapatot megbüntette a Riot. Chungot és Tant is 36 hónapra eltiltották a versenyszerű Valorant versenyen való részvételtől, a csapat többi tagja pedig hat hónaptól egy évig terjedő eltiltást kapott. Szingapúrban a korrupcióért akár öt évig terjedő börtönbüntetés és 100 ezer dolláros pénzbüntetés szabható ki.

Nézd nagyban ezt a videót!



Valorant Ignition Series egyik játékosa a végső ítéletre vár, miután bűnösnek vallotta magát az esporttal kapcsolatos korrupciós vádak miatt, a szingapúri korrupciós hivatal (CPIB) illegális szerencsejáték és mérkőzések eredményének befolyásolása miatt nyomozott.'>
2 hozzászólás

Ronalddo

1 éve, 4 hónapja és 22 napja

Azért ha valaki pénzt vesz fel azért hogy játzsogasson, iszonyat gáz hogy csal. Sosem engedném többé gép közelébe.

válasz erre

zender

1 éve, 4 hónapja és 22 napja

Kellemetlen...

válasz erre
Valorant
nincs ár
kövesd a játékot!
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja