Egy új típusú AMD lapka lehet a PS5 Pro ütőkártyája

2023. december 13.
21.7841
Maniac profilja, adatai
Maniac
Újabb szivárgás érkezett a várhatóan jövőre érkező PS5 Pro konzol kapcsán, ami várhatóan a ray tracing és a képi megjelenés tekintetében hozza a legnagyobb előrelépést, miközben legnagyobb ütőkártyáját egy új típusú AMD lapka adja.

Bár ennek az alapja és architektúrája nem változik a PS5-höz képest, azonban már sokkal fejlettebb gyártástechnológiára épül, így a nyolcmagos Zen2 architektúrából akár már 4,4 GHz-et is ki lehet hozni, ami óriási növekedés, de a lapka leginkább a grafikai megjelenítés tekintetében nyújt majd igazán nagy előrelépést, hiszen az egész RDNA 4 alapokra épül fel.

Az új konzolba tehát már belekerülnek a Radeon legújabb fejlesztései, amelyek a sugárkövetésre épülő képi effektek gyorsítását célozzák, amitől olyan teljesítmény várható - a gépi tanulással és AI-gyorsítással kiegészülve -, mint egy Radeon RX 7800 XT-től. Erőből tehát úgy néz ki nem lesz hiány!
5 hozzászólás

drift3r91

7 hónapja, 2 hete és 3 napja

Azért közel 300-ért a pro konzol újra best buy lesz ezzel a tudással. Sok PC-s nek fele olyan erős gépe nincs mint a pro lesz. Nem értem miért sírnak hogy a sima ps5 is drága. Egy hasonló tudású PC is ha 0áról építi az ember legalább 3X annyiba kerül. És azért ne ájuljunk el 2023-ban PS5 erejétől. 4K 60 felejtős, skálázással tud jó esetben 60-at, de aki a látványt preferálja még mindig sokszor be kell érnie a 30fps-sel. Aki ésszel épít PC-t és nem kell 8 évente mindent cserélni már sokkal barátibban el tudja osztani a költségeket. A gaming pedig nem olcsó hobbi ezt jó ha mindenki felfogja.

válasz erre

drift3r91

7 hónapja, 2 hete és 3 napja

M.O.R.P.H. írta:
Jó volna, ha menne minden játék 4k 60fps-el. (legalább)
Megoldható csak akkor 2013-as grafika lenne. Most az új játékoknál 800p ről skáláznak 1440p-re. Nem ám 4K, meg főleg nem 60fps. 270ér jön a ps5 pro digital ahol szintén nem 4K 60 lesz együtt. Vagy egyik vagy másik. Elképzelhető hogy az már 1440p ről skáláz majd 4K-ra de 30fps mellett a 2025 ös címek esetén. Visszafelé tuti minden játék ami most quality módban tud 30fps-t azt már az új tudja majd 60-al. És akkor a grafikai lehetőségekről nem is beszéltünk, mert a performance 60 fps sok játéknál jelentősen lebutított kevesebb effekttel. Itt jön ki a PC felára, ami ha jól össze van rakva akkor oké hogy nagy költség az elején de cserébe nem kell leadni a minőségből és fps-ből.

válasz erre

Patrik94

7 hónapja, 2 hete és 3 napja

M.O.R.P.H. írta:
Jó volna, ha menne minden játék 4k 60fps-el. (legalább)
Szerintem - és ez nem a Sony, hanem a fejlesztők hibája - nem fog. Optimalizálásban nagy szégyen amit manapság produkál mindenki.

válasz erre

M.O.R.P.H.

7 hónapja, 2 hete és 4 napja

Jó volna, ha menne minden játék 4k 60fps-el. (legalább)

válasz erre

VaPe

7 hónapja, 2 hete és 4 napja

Komoly ráncfelvarrásra készülnek.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások