Csúcstechnológia és stílus: Logitech diNovo Media Desktop

2003. október 18.
2.0851
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Logitech egy teljesen újfajta egér+billentyűzet párost jelentett be, amely az új Bluetooth technológiára épül.

Az első szembetűnő dolog mégis a dizájn. Aki szereti stílusosan berendezni az irodáját is, vagy elege van az egyenszürke megoldásokból, annak új mércét állít a Logitech diNovo Media Desktop. Az új termék rendkívül attraktív kiegészítője lehet például egy pofás TFT monitornak. Ehhez a Logitech nem csak újradizájnolta a termékét, a billentyűzetet és az egeret, hanem új ergonómiai megoldásokat is bevezetett.

Ilyen pl a különálló számbillentyűzet, amellyel a szett komponenseinek száma 4-re nő, természetesen mind vezeték nélküli technológiával összeköttetve. A kompakt formátumú billentyűzet, az MX900-as optikai egér, egy multifunkciós MediaPad, valamint az egér töltő, amely egyben Bluetooth hubként is működik. A multifunkciós MediaPad tartalmaz egy kis számológépet, és egy Bluetooth távirányitás vezérlőt. A hubként szolgáló töltő pedig egyben kapcsolatot is tud teremteni a PC és egyéb Bluetooth mobil eszközök között.

A diNovo Media Desktop igazán stílusos, alacsony profillal, és titanium szerű dizájnnal készül. Mivel a billentyűzet részének mérete csökkent a lecsatolt numpad méretével, az egeret még közelebb pozícionálhatjuk jobb oldalt, ami sokkal jobb kézre állást tesz lehetővé. A Zero Degree Tilt (TM) billentyűzet teljes méretű gombokkal van felszerelve, valamint azok felületi kiképzése, és mozgása is maximális komfortot biztosít gépelés közben. Természetesen, mivel mind a 4 komponens Bluetooth összeköttetést tartalmaz, az eszközöket akár 10 méter távolságban is használhatjuk egymástól.

Az MX900 a Logitech legfejlettebb egere jelenleg. A díjnyertes MX Optikai Motor rendkívüli precizitást és pontosságot tesz lehetővé, míg a gyorstöltő állomása állandóan üzemkészen tartja az egeret, hogy mindig készen álljon a játékra, netezésre, vagy akár irodai munkára.

A diNovo MeidaPad több, munkát könnyítendő tulajdonsággal bír, valamint optimálisabb játékhoz is. Az irodai feladatokhoz konvencionális számbillentyűzetként, vagy akár gyors számológépként is használhatjuk, ráadásul a számítások eredményét egy egyszerű gyorsbillentyűvel be is illeszthetjük alkalmazásainkba. A MediaPad interaktív LCDje kijelzi a dátumot és az időt is, amelyek automatikusan szinkronizálódnak a PCvel. Játékhoz és szórakozáshoz az eszköz Bluetooth távirányítóként is szolgál, amellyel szinte bármely funkcióját távvezérelhetjük számítógépünknek. A még jobb multimédia hatás kedvéért a Logitech még egy Media Desktop szoftvert is mellékel a szetthez, amely még messziről is jól látható a PC monitorján, elősegítve a távoli vezérlést. Ennek segítségével akár filmet is nézhetünk, vagy zenét hallgathatunk, a MeidaPad távirányításával. Mindeközben a MediaPad LCD kijelzője tájékoztat minket a fontosabb rendszerüzenetekről, valamint a beérkező emailekről is, vagy akár az instant messenger állapotáról. Természetesen a kijelzőről nem hiányozhat a lejátszott zene, vagy videó címe, a könnyebb válogatás kedvéért.

A Bluetooth hub segítségével szinkronizálhatunk bármilyen PDAt, vagy mobiltelefont a PCvel, amely támogatja ezt a fajta összeköttetést. A Logitech mellékeli a Mobile Phone Suite for Bluetooth szoftverét is, amely még a bejövő SMS üzeneteket is direktben a PCre tudja irányítani. Természetesen ezen SMS-ekre rögtön a PC-ről válaszolhatunk is, és igy nem kell a mobil vagy a PDA kényelmetlen billentyűzetét használni. A szoftver segítségével akár fotókat is küldhetünk a PCre, amelyeket a telefonnal készítettünk, megkönnyítve például a webes közzétételi eljárást. A Bluetooth adapter természetesen az ezt támogató nyomtatókkal is képes együttműködni, ezáltal vezeték nélküli nyomtatást lehetővé téve. A diNovo szett ezenkívül tejesen kompatibilis a Logitech Mobile Bluetooth Headset-jével is, amellyel vezeték nélkül élvezhetjük fejhallgatón keresztül a zenét, vagy bármi más audió alkalmazást.

A diNovo Media Desktop a Windows 2000, és XP operációs rendszerekkel kompatibilis, valamint a MediaPad támogatja az Outlook Expresst, a Windows Messenger 4.7-et, az MSN Messenger 5.0 és 6.0 verziókat, valamint a Windows Media Player 9-et. A Logitech természetesen a jövőben bővíteni fogja a kompatibilis alkalmazások listáját.

A szett Novembertől lesz kapható a boltokban, illetve online is, a www.logitech.com oldalon. Az ajánlott fogyasztói ára körülbelül 250 US dollár lesz, amely itthon nagyjából 60 ezer forintos árnak felel meg.

Kapcsolódó linkek:
Logitech
1 hozzászólás

badam10

10 éve, 8 hónapja és 24 napja

Amikor még ez számított csúcstechnológiának....

válasz erre

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt