Club3D: érkeznek az első XGI Volari Duo V8 Ultra grafikus kártyák

2003. december 04.
1.4701
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Újabb kétchipes grafikus megoldással bővül a desktop videokártyák piaca.

Az XGI jelenlegi egyetlen add-in-board (AIB) partnere, a Club3D bejelentése szerint mostantól már szállítja az újfajta grafikus kártyáit a viszonteladók számára. A szeptember közepén bejelentett XGI Volari grafikus processzorcsalád a harmadik, amely DirectX 9.0 gyorsítóként jön ki a piacra. Az XGI jelenleg két féle megoldást forgalmaz, azonos tudással, de különböző teljesítménnyel.

A Volari V5 és V8 egyaránt 2 Vertex Shader futószalaggal rendelkezik, viszont a V8-on 2-szer annyi, pontosan 4 Pixel Shader pipeline van, mint a V5-ön. Mindkét megoldás 0,13 mikronos technológiával készül, az UMC gyártósorain.

A Club3D új, Volari Duo V8 Ultra grafikus kártyáján 2db V8-as processzor üzemel 350 MHz-es frekvencián, mellettük pedig 256 MB 800 MHz-es GDDR-II memóriát találunk. A kártya ugyan hamarosan a boltokban lesz Európában is, azonban a Club3D egyelőre nem árulta el, hogy milyen áron juthatunk majd hozzá.

Az XGI Volari Duo V8 Ultra kártya egyike azon kevés megoldásoknak, amely kétprocesszoros grafikus feldolgozást alkalmaz. Az eddigiekben azonban minden ilyen irányú próbálkozás megbukott, gondoljunk csak az ATI néhány évvel ezelőtti Rage Fury MAXX videokártyájára, amihez azóta sem létezik NT kernel alá drivertámogatás, vagy a 3DFX Voodoo 2 SLI megoldására, vagy akár Voodoo5 5500-ra, amely lényegében a piaci megjelenését is alig érte meg. A nagy kérdés tehát az, hogy ezúttal valóban képes lesz-e életben maradni egy ilyen megoldás. Kétségtelenül most a legtöbb a driverkészítőkön és a termék árán múlik.

Kapcsolódó linkek:
Club3D
1 hozzászólás

WillThaWheel

11 éve, 6 hónapja és 26 napja

A Club3D jó kis márka volt, úgy látom, régebben is... mosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profilja