Befagyasztotta spamellenes kampányát a Lycos Europe

2004. december 07.
1.7211
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Lycos Europe befagyasztotta annak a képernyõvédõnek a terjesztését, amely számítógépekre letöltve sorozatos bejelentkezésekkel bombáz egyes spamküldõ weboldalakat, lelassítva ezáltal azok mûködését.

Arra az oldalra látogatva, ahonnan eddig letölthető volt a sajátos alkalmazás, most egy rózsaszín "Make Love Not Spam" (kb. Szeretkezz, ne szemetelj) logóval, alatta pedig a "Stay tuned", vagyis körülbelül "Maradj ránk hangolva" jelentésű felirattal találkozhatunk.

A Lycos részéről egyelőre nem kommentálták az eseményt.

A képernyővédő egyébként nemcsak lelassíthatja a spamküldő oldalak működését, hanem a megnövekedett forgalom magasabb internetes számlát is generálhat az azokat fenntartók terhére. Az eszköz azonban a Lycos előzetes fogadkozása ellenére is meglehetősen ellentmondásosra sikerült. A Netcraft internetes adatforgalmat figyelő cég adatai szerint a célba vett weboldalak egy része teljesen megbénult a sorozatos bejelentkezések következtében, ami gyakorlatilag kimeríti az úgynevezett DDoS támadás fogalmát. Habár több ország törvénykezése nem ítéli el az ilyen tevékenységet, egyre több helyen tervezik, hogy változtatnak ezen.

További érdekesség az üggyel kapcsolatban, hogy a Lycos kénytelen volt megváltoztatni ominózus weboldalának numerikus internetcímét, mert a megtámadott oldalak fenntartói az őket elárasztó adatforgalom egy részét ide irányították vissza. Ebből is látszik, hogy az ilyesmi meglehetősen kétélű fegyver. Sokan ráadásul attól tartanak, hogy az eset veszélyes precedenst teremthet és növelheti a személyiségi jogokat sértő internetes tevékenységek intenzitását.
nincs még hozzászólás

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaBotyi profilja