Advertisement

Az Intel már szállítja a kétmagos Itanium 2 és az asztali Core 2 Duo lapkákat

2006. július 15.
1.8521
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Mint ismeretes az Intel július 27-én jelenti be hivatalosan a következő generációs Conroe lapkákat az asztali PC-khez.
Advertisement

A lapkagyártó óriás két hét múlva vezeti be az új Core architektúrán alapuló processzorok második családját, amelynek gyors felfutását várja. Az Intel a tervek szerint július 18-án vezeti be a vállalati szerverekhez fejlesztett kétmagos Itanium 2 processzort (ködneve: Montecito), amelyet már szállít a számítógép-gyártóknak. Ezek az események jelzik, hogy a nyár nagyon eseménydús a vállalat életében.

„Mi sok lapka – több mint 10 - bevezetését tervezzük az elkövetkező 30-60 nap során” – mondta a vállalat szóvivője Bill Kircos. Az új lapkák tartalmazzák a Conroe standard asztali változatát, és az extrém változatot játékokhoz, valamint a jellemzők és az árak egyéb kombinációit. A Conroe lapkák a bejelentést követően azonnal megvásárolhatók lesznek, mivel szállításuk már megkezdődött a kereskedelmi csatornák és a gyártók részére. Az új asztali lapkák tömeggyártása 30 napon belül megkezdődik.

A bevezetés időpontja lényeges az Intel szempontjából, hogy még a tanév kezdetén az üzletekbe kerüljenek az olcsó, nagy teljesítményű Conroe alapú PC-k, a karácsonyi ünnepek előtt az otthoni játék PC-k és a negyedik negyedévben az új vállalati PC-k.

A Conroe megjelenése jelzi az Intel VPro platform hivatalos bevezetését. Az üzleti platformhoz tervezett, a jellemzők széles választékával rendelkező asztali modelleket áprilisban jelentette be az Intel.

Az Intel jelentős profitot remél a Centrino-hoz hasonló mobil asztali és Viiv otthoni szórakoztató platformokhoz szállított hardver- és szoftvercsomagoktól.

A Core 2 Duo lapkák megengedik, hogy ezek a platformok a jellemzők gyűjteményét szállítsák, amelyeket az Intel ”Star T-nek” hív.

„Ezeket a vezető technológiákat ezekhez a platformokhoz mi már szállítjuk a különböző lapkákban, de az új mikró-architektúra valamennyit tartalmazza: EM64T (64 bites kiterjesztés), virtualizáció (VT), aktív felügyelet, I/O és a Hyper-Threading (többszálú technológia) később,” – mondta Kircos.

Az Intel a Xeon 5100 processzor bevezetésével már az elmúlt hónapban megkezdte az új lapkák szállítását 1-2 processzoros szerverekhez és munkaállomásokhoz. A mobil Merom processzor bejelentésére augusztusban kerül sor. A Conroe, a Woodcrest és a Merom az új Core mikró-architektúrán alapul, amely a NetBurst architektúra utódja. A Pentium processzorok ezen az architektúrán alapulnak.

A vállalat a veszteségek csökkentése, illetve a további piacvesztés elkerülése érdekében felgyorsította a három új processzorcsalád bevezetését. Kibocsátásuk eredeti időpontja 2006. negyedik negyedév volt. Az Intel az elmúlt év második felében és 2006. első negyedévben jelentős nagyságú piacot vesztett legnagyobb versenytársával – AMD – szemben. Az Intel azt reméli, hogy a Conroe bevezetésével, az AMD-től piacot hódíthat vissza.

„A nagy teljesítmény, a hatalmas számítási erő és az alacsony energia-felvétel értékes processzorokat és alacsony üzemeltetési költséget kínál a felhasználóknak” – mondta Liem Nguyen a Dell Inc., szóvivője.

„Mi szorosan együtt dolgoztunk az Intellel a tesztelés és fejlesztés során. Az új lapkákon alapuló PC-k 40%-kal magasabb teljesítményt kínálnak és mégis sokkal kevesebb energiát igényelnek, mint az előző generációs PC-k” – jelentette ki Nguyen.

A Dell a tervek szerint elsőként a játékokhoz fejlesztett ’high-end’ XPS 700 asztali PC-ket szállítja, amelyet egyéb új termékek követnek.

Az Intel július 13.-án feloldotta azt a tilalmat, amely eddig a napig a PC gyártóknak és független szervezeteknek megtiltotta a Conroe és AMD Athlon 64 FX-62 processzorok teljesítményét összehasonlító tesztek eredményének publikálását.

Kapcsolódó linkek:
Intel Corporation
Advertisement
nincs még hozzászólás


 
 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

LindaGirl84 profilja