Az IBM kódokat bocsát a Mozilla rendelkezésére a Firefox könnyebb kezelhetőségéhez

2005. augusztus 17.
1.7651
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az IBM ingyenesen a Mozilla alapítvány rendelkezésére bocsát olyan szoftverkódokat, amelynek segítségével a testi fogyatékosok számára is egyszerűbben kezelhetővé tehetik a Firefox böngészőt.

Ari Fishkind, az IBM szóvivője elmondta, hogy a Mozillának átadott mintegy 50 ezer sornyi kód lehetővé teszi például a weboldalak tartalmának hangos megjelenítését, nagyítását vagy kicsinyítését (elsősorban vakoknak vagy gyengén látóknak), illetve az egér helyett a billentyűzetről történő navigációt.

A cég a Firefox következő, 1.5-ös verziójához biztosítja a kódokat, vagyis az újfajta alkalmazások azon keresztül lesznek elérhetők. Az IBM szerint az általuk kifejlesztett "Dynamic HTML" technológiára alapozva a webfejlesztők olyan tartalmakat, például munkalapokat hozhatnak létre, amelyek használatához a billentyűzet minimális használatára van csak szükség. A Mozilla rendelkezésére bocsátott kódok segítségével a következő generációs Firefoxon a különféle testi fogyatékossággal élők számára egyszerűen hozzáférhetők lesznek az ilyen jellegű weboldalak anélkül, hogy a navigáláshoz további szoftver letöltésére és telepítésére lenne szükség.

Mitchell Baker, a Mozilla elnöke üdvözölte az IBM lépését, és egyben kifejezte az alapítvány elkötelezettségét amellett, hogy mindenki számára elérhetővé tegyék az internetet és a rajta található tartalmakat.
nincs még hozzászólás


 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Maniac profilja