Az EU a YouTube-on keresztül informál

2007. június 29.
1.8091
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Európai Bizottság ezentúl nem csupán a hagyományos médián, illetve az online magazinokon, hanem a YouTube-ra feltöltött videókon keresztül is informálná a politika iránt érdeklődőket a legfrissebb hírekről.

A mai naptól kezdődően elérhető a Google tulajdonába tartozó közösségi portálon az úgynevezett EUTube nevű uniós híreket közlő csatorna. A portálon máris több mint száz, különböző témákkal foglalkozó rövidfilmet tekinthetnek meg a felhasználók. Az egyik EB-szóvivő elmondása szerint a kezdeményezés célja, hogy felhívják a fiatalabb korosztály figyelmét is az olyan fontos problémákra, mint a környezetszennyezés, az éghajlati viszonyok megváltozása, vagy olyan aktualitásokról informálják őket, mint az energiaügy vagy az emigráció kérdése. A feltöltendő anyagok kiválasztásával a brüsszeli kommunikációs igazgatóságot bízta meg az Európai Parlament.

Az EB egyelőre nem tervezi a Second Life-ban vagy a MySpace-en való megjelenést, azonban nem zárják ki ennek a lehetőségét sem abban az esetben, ha időközben kialakul az igény ezeken a webhelyeken is az efféle, az uniót érintő politikai és gazdasági információkra.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profiljaManiac profilja