Advertisement

Az eBay-en árulta magát egy belga kamarazenekar

2006. július 07.
1.6921
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A belga Mechelen város Beethoven Academie nevű kamarazenekara a kormánytámogatás elapadása miatt az eBay internetes aukciós oldalon hirdette magát eladásra.
Advertisement

A zenekar később visszavonta eladási ajánlatát az eBay-ről, azzal az indokkal, hogy a lépést csupán figyelemfelhívásnak szánták. Bart Michelis menedzser a sajtónak elmondta, hogy a jövő évre mintegy egymillió euróra lenne szükségük, a flamand kormány azonban a következő három évadra megvonta tőlük a támogatást, annak ellenére, hogy csak 2007-re 75 hangversenyük van már előjegyezve.

A negyven zenészt és négyfős kiszolgáló személyzetet számláló Beethoven Academie most más módokon keres támogatókat, amelyhez a példátlan online aukciós hirdetés keltette sajtóvisszhang segítségükre lehet. Ha nem találnak szponzort, úgy Michelis szerint hónapokon belül fel kell oszlatniuk magukat.

A visszavonás előtt egyébként a legmagasabb összegű ajánlat százezer euró volt, a zenekarnak azonban akkor is el kellett volna fogadnia a legjobb ajánlatot, ha az nem éri el az egymillió töredékét sem. Az eBay Belgium részéről úgy kommentálták az esetet, hogy az aukciós oldalon nem ritka a legkülönfélébb szolgáltatások árverésre bocsátása, az emberkereskedelem viszont nyilvánvalóan illegális. Mindez azt sugallja, hogy a visszavonás elmaradása esetén maga az eBay is valószínűleg felfüggesztette volna az árverést.
Advertisement
1 hozzászólás

richie8

11 éve, 2 hónapja és 23 napja

Itthon légytetemet árultak egy aukciós oldalon, ez kispista ahhoz képest

válasz erre

 
 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

LindaGirl84 profilja