Az ACL beszűntetné az erőszakos játékokat a norvég tömeggyilkosságra hivatkozva

2011. július 26.
2.0921
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Cpt_Nihil profilja, adatai
Cpt_Nihil
A múlt héten történt katasztrófa természetesen sokaknak lehetőséget adott arra, hogy saját elméletének malmára hajtsa a vizet, és az Ausztrál Keresztény Lobbi sem maradhatott ki a sorból.

Már csak idő kérdése volt, mikor veszi elő valaki ismét a demonstratív videojátékokat, mint a szerencsétlenség fő támogatóját, nos, az ACL ezt megtette, az pedig csak olaj volt a tűzre, hogy egyes állítások máris összekapcsolták Anders Behring Breivik személyét valami lövöldözős címmel. A kétségtelenül bomlott elméjű fiatalember a pletykák szerint a Modern Warfare 2-t használta kiképző-szimulátor gyanánt.

Míg mi ezúttal is sikerre vittük a "találjunk-valami-magyar-vonatkozást-a-tragédiában" sportunkat, addig az ausztrál szigetországban a videojátékok trágár és erőszakos világát tették felelőssé a sajnálatos eseményekért. Miként Jim Wallace, az Ausztrál Keresztény Lobbi ügyvezető igazgatója is úgy véli, az őrült megszállottságot csak táplálják az erőszakos videojátékok.

"A gyilkos az általa okozott szenvedés iránt tanúsított közönye és gyilkolásának gonosz metodikája mind magukon viselik a játékok jegyeit" - mondta Wallace. - "Hogyan tűrhetjük meg a játékiparnak a profitot, és a játékok libertariánusainak önzését, amely rendkívül működésképtelen társadalmunkat még nagyobb veszélynek teszi ki? Ha eme tilalom csupán egyetlen ehhez hasonló tragédiát iktatna ki minden huszadik évben, akkor is megérné."

Nos, ha valóban nagy súllyal bírnának Mr. Wallace szavai, akkor a videojáték-ipar mellett a vallás intézményét is be kellene tiltani - hisz nem egyszer volt már rá példa, hogy egy elborult elméjű úriember a Bibliára hivatkozva ontott vért. Akire jellemző az erőszak, az nem fog a sarokban ülve malmozni hátralévő életében csak azért, mert 18-as karikát sütnek a videojátékokra, vagy betiltják az összes brutális akciójátékot. Itt az a kérdés, a "hülegyerek" hol éli ki agresszív vágyait: a valós világban, vagy a monitoron?
1 hozzászólás

marco

13 éve, 9 hónapja és 8 napja

Hogy ezt a témát állandóan előveszi egy két fanatikus antigamer!röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaBotyi profiljarDAVE profilja