Az megvan, hogy az Outriders sosem termelt profitot?

2022. május 06.
29.7651
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A hét eleji bombahírt követően, miszerint a japán kiadó több mint 50 IP-t tartalmazó csomagját eladja az Embracer Groupnak, kiderült, hogy három nem japán IP-jét belátható időn belül megtartja: Just Cause, Life Is Strange és Outriders.
 

Tavaly hallottuk, hogy a fejlesztő People Can Fly nem kapott jogdíjat az Outridersből, és hogy a játék jövedelmezőségével is voltak problémák. Ma a People Can Fly új pénzügyi jelentése megerősítette, hogy a játék 2021-ben - a megjelenés évében - nem termelt nyereséget.

Annak ellenére, hogy áprilisban indult, a dokumentumok megjegyzik, hogy a Square Enixnek még mindig nem sikerült olyan bevételre szert tennie, amely meghaladná a cím fejlesztési, marketing- és terjesztési költségeit.

A dokumentum szerint a People Can Fly a mai napig nem kapott jogdíjat az Outriders eladásaiból, mivel a játék nem volt elég nyereséges ahhoz, hogy a Square Enix elkezdje a fejlesztési megállapodás ezen részét.

Ami még rosszabb, hogy úgy tűnik, a People Can Fly arra számít, hogy az eladások elég alacsonyak maradnak ahhoz, hogy a Square Enix soha ne érje el azt a küszöböt, amikor a jogdíjfizetésre szükség lesz.
5 hozzászólás

totyak

5 hónapja, 1 hete és 6 napja

Nem ismerem ezt a játékot, de azért azt érdekesnek tartom, hogy a mai totál digitális, játékokkal tűzdelt világban nem tud valami profitot termelni. Még olyan játékok is nyereségesek voltak, amiket a kritika porig alázott.

válasz erre

Patrik94

5 hónapja, 1 hete és 6 napja

Komolyan, akkor eddig miből élt ez a cég ha mindenen bukott?

válasz erre

fighterlaci

5 hónapja, 2 hete

Érdekes bizniszt kötöttek ezzel a címmel...

válasz erre

Mordorer

5 hónapja, 2 hete

Pedig jó játék, fura.

válasz erre

Direktor

5 hónapja, 2 hete

Nem nehéz kihozni nullára vagy mínuszosra egy vállalkozást...

válasz erre
Outriders
20.990 Ft-tól
kövesd a játékot!

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profilja