A világ első S3 DeltaChrome alapú kártyája a Club 3D-től

2003. december 19.
2.3941
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az S3 Graphics munkatársai a napokban bejelentették, hogy a világon először a Club 3D fog piacra dobni olyan új generációs grafikus kártyákat, melyek a vállalat teljes körű DirectX 9.0 kompatibilitással rendelkező, DeltaChrome kódnevű grafikus processzorára épülnek.

Rendkívüli örömmel tölt el bennünket, hogy bejelenthetjük: a Club 3D hamarosan a mi DeltaChrome grafikus chipünkre épülő videokártyákkal jelenik meg a piacon - nyilatkozta a bejelentés kapcsán Nadeem Mohammad, az S3 Graphics egyik vezető termékmenedzsere.

A Club 3D és egyben a világ első DeltaChrome alapú grafikus kártyájáról tudni lehet, hogy többek közt 256 MB DDR (Double Data Rate) SDRAM memória, valamint egy D-Sub, egy DVI és egy TV-Out csatlakozó kap helyet rajta. Csúcskategóriás grafikus megoldásról lévén szó, a kártyán a pillanatnyilag elérhető legnagyobb teljesítményű DeltaChrome processzor teljesít szolgálatot. Ez a különböző memória sávszélesség kímélő megoldásokkal ellátott, F1 fejlesztési kódnevű grafikus chip nyolc renderelő futószalaggal, futószalagonként pedig egy-egy textúrázó egységgel van felvértezve, fejlett Pixel és Vertex Shadereinek köszönhetően pedig alaposan túlmutat a DirectX 9.0 szabványon. Az AGP 8x-os interfésszel rendelkező Club 3D kártya egyébként egyszerre több monitort is képes kezelni, és támogatja a különböző HDTV felbontásokat is.

Az S3 Graphics képviselői elmondták, hogy a Club 3D a közeljövőben alacsonyabb kategóriákba sorolható, ugyancsak DeltaChrome alapú grafikus kártyákkal is meg kíván jelenni a piacon, vagyis a vállalat termékskálájában a jövő év folyamán fel fognak tűnni a DeltaChrome S8, DeltaChrome S4, valamint DeltaChrome M128 típusjelzésű chipekre épülő olcsóbb videókártyák is.

A legnagyobb teljesítményű, nem kevesebb mint 256 MB memóriával szerelt DeltaChrome F1 chipes Club 3D kártya ára várhatóan 155 euró körül fog alakulni. Ez az ár roppant kedvezőnek tűnik, azonban egyelőre kérdéses, hogy a DeltaChrome alapú grafikus megoldások hogyan muzsikálnak majd az alkalmazásokban, illetve, hogy a gyártó milyen driver támogatást biztosít majd hozzájuk.

Kapcsolódó linkek:
Club 3D
1 hozzászólás

richie8

11 éve, 9 hónapja és 10 napja

Anno nagy márka volt az S3, mostanság eltűntek a nagyközönség elől. Nekem is volt pár csodájához szerencsém mosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaXTomiX0029 profilja