A spam-ek miatt megrendülhet a bizalom az online kereskedelemben

2004. október 27.
1.5451
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Clearswift, az információbiztonság egyik vezető vállalata, a MIMEsweeper gyártója, megjelentette legújabb Spam Index felmérésének eredményeit.

A kéretlen levelek tartalmát elemző felmérés szerint szeptemberben az egészségügyi szállítók hírneve jelentősen csorbult a tiltott gyógyszeripari ajánlatokat terjesztő spamek következtében. A Clearswift legújabb Spam Indexe szerint a gyógyszeripari kéretlen levelek aránya 57,6%-ra növekedett.

A Pfizer vállalat, a Viagra gyártója bejelentette, hogy törvényesen fellép a levélszemét-küldők ellen, mivel egy felmérés szerint a férfiak 25%-a a Pfizer céget tartotta felelősnek a Viagrával kapcsolatos levélszemétért.


A kéretlen levelek azonban nem csak a fogyasztók egészségére és a gyógyszeripari márkák hírnevére nézve károsak. Szeptemberben az online kiskereskedelemhez kapcsolódó csalások száma is nagymértékben megnövekedett, és ha ez a tendencia folytatódik, megrendülhet az emberek bizalma az online kereskedelemben, és komoly károkat szenvedhet a digitális gazdaság.

A Clearswift ugyancsak szeptemberben kerekasztal beszélgetést szervezett a levélszemét-helyzetről. A beszélgetés résztvevői - többek között a Spamhaus, a Direct Marketing Association és a DTI - egyetértettek abban, hogy az oktatás és a törvényi eszközök alapvető fontosságúak ugyan, de ezek csak minimális mértékben szorítják vissza a kéretlen leveleket, és továbbra is a technológiai módszer a legjobb védekezés a levélszemét ellen.

A Spam Index felmérés eredményei a Clearswift által hetente megkapott kéretlen levelek milliói, a forrásul szolgáló e-mail fiókokba érkező levélszemét elemzésével készültek. Az e-maileket a Clearswift spamActive szolgáltatásával gyűjtötték össze és elemezték. A spamActive a MAILsweeper Business Suite II többszintű levélszemét-védelmének egyik fontos összetevője. A naponta nyolcszor frissített spamActive összegyűjti a kéretlen levelek jellemző kifejezéseit, tárgysorait, amelyek ezután automatikusan letölthetők az ügyfelek e-mail házirendjeinek frissítéséhez.
1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 7 hónapja és 11 napja

[Tiltott felhasználó!]

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja