A Shift gombbal feltörhető az új CD másolásvédelmi technológia

2003. október 09.
2.1221
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Princeton-i Egyetem egyik hallgatója megdöbbentően egyszerű lépéseket közölt arról, miként lehet megkerülni a Bertelsmann Music Group (BMG) legújabb audio CD másolásvédelmi technológiáját.

John Halderman, a Princeton-i Egyetem hallgatója a napokban hozta nyilvánosságra saját weboldalán azt a módszert, amellyel néhány másodperc alatt hatástalanította az általa megvásárolt, és a BMG kiadásában megjelent Anthony Hamilton CD másolásvédelmét.

Halderman elmondása szerint a másolásvédelmet biztosító szoftver automatikusan betöltődik Windows alatt, amikor a felhasználó beteszi a CD meghajtóba a lemezt. A szoftver ezután megakadályozza, hogy bármilyen program leolvassa a lemezen található zenei adatokat. Mint a hallgató azonban rámutatott, a szoftver a Windows hagyományos AutoRun szolgáltatására épül, és amennyiben a felhasználó a CD behelyezése után nyomva tartja a Shift gombot, a szoftver nem fut le, így nem is fejti ki hatását, a zene pedig szabadon leolvasható a lemezről.

A lemezt kiadó BMG, valamint a technológiát kifejlesztő SunnComm Technologies a jelentés kapcsán megerősítette a megoldás eredményességét. A társaságok azonban hangsúlyozták, a szoftver célja annak megakadályozása, hogy az átlagfelhasználó jogtalanul lemásolja a zenét a lemezről, erre pedig a megoldás megfelelő lehet.

"Ezt a módszert mi is ismerjük" - mondta Nathaniel Brown, a BMG egyik szóvivője. "A szoftver célja az, hogy nehezebbé, körülményesebbé tegye a zenék számítógépre másolását, és ezáltal arra késztesse az alkalmi felhasználót, hogy nem másolja le a zeneszámokat. A lemez lejátszhatósága, és kompatibilitása miatt ezt az áldozatot meg kellett hoznunk" - tette hozzá Brown.

Az új megoldást tartalmazó lemezeken egyébként számítógépes fájlként is megtalálhatóak a zeneszámok. Az alkalmazott WMA formátum meghatározott számú CD-re írást, illetve hordozható készülékre való felmásolást tesz lehetővé.
9 hozzászólás

xpforever

8 éve, 4 hónapja és 13 napja

Komoly Amúgy egyszerűbb teljesen letiltani az autorunt

válasz erre

insane012

9 éve, 4 hónapja és 25 napja

eléggé komoly

válasz erre

Ravor

10 éve, 6 napja

Hát ez elég nagy szívás Szegénykék biztos több napokat beleöltek a másolásvédelem kifejlesztésébe, aztán az egészet 1 darab gombbal feltörheti bárki

válasz erre

rDAVE

10 éve, 1 hónapja és 10 napja

Braddock írta:
1 gombbal?Az dúrva!
Képzeld el mire képes két gombbal vagy akár többel!

válasz erre

Braddock

11 éve, 9 hónapja

1 gombbal?Az dúrva!

válasz erre

Bettyone

11 éve, 9 hónapja és 23 napja

úristen

válasz erre

Shade

11 éve, 11 hónapja és 12 napja

Nemá!

válasz erre

Vendég

12 éve, 6 hónapja és 5 napja

Aztaaaa!

válasz erre

Vendég

15 éve, 7 hónapja

LOL

válasz erre

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Mikee profiljakarolyk3 profiljaKisember001 profiljamarco profiljazol63 profilja