Amerika-ellenes iráni számítógépes játék

2007. július 29.
2.5741
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Egy radikális iráni diákcsoport július 16-án egy olyan számítógépes játékot mutatott be, amelyben a játékosoknak két iráni, nukleáris kutatásokat végző tudóst kell megszabadítaniuk az őket Irakban elrabló, majd Izraelbe hurcoló amerikai katonáktól.

A Diákok Uniója Iszlámista Szövetség által fejlesztett Rescue the Nuke Scientist (Mentsd meg az atomtudóst) című játékot alkotói válaszul szánják az Assault on Iran (Támadás Irán ellen) néven egy New York-i cég által piacra dobott játéknak, amely egy iráni nukleáris létesítmény elleni támadást elevenít meg amerikai katonák szemszögéből. ?Az önvédelem, az áldozathozatal és a mártíromság gondolatát próbáltuk népszerűsíteni a játékban? ? hangoztatta a csoport egy nyilatkozatában, melyet az AP és a Mercury News nyomán az InfoPark Zrt. innovációs hírlevele (http://www.koine.hu/) ismertetett.

A Rescue the Nuke Scientist története abból az alapkonfliktusból indul ki, hogy az amerikai hadsereg elrabol egy iráni tudósházaspárt egy, a közép-iraki Karbala városában található siíta zarándokhelyen. A játékosoknak iráni katonák bőrébe bújva kell az Izraelbe hurcolt tudósok nyomába eredniük. A határon behatolva izraeli és amerikai katonákkal kell megküzdeniük, majd azok titkos információkat tartalmazó laptopjait megszerezve kiszabadítaniuk a két tudóst. A játék alatt a képernyő bal felső sarkában Irán fehér-zöld zászlója lobog és a küldetés sikertelen teljesítése esetén a játék végén egy harcot dicsőítő üzenet jelenik meg.

?Ez egy teljes egészében iráni termék, amely válaszlépés az Egyesült Államok Irán ellen indított cyberháborújára? ? nyilatkozta az AP-nek Mohammad Taqi Fakhrian, a csoport egyik vezetője. Az amerikai hírügynökség cikkében emlékeztet: a New York-i Kuma Reality Games játékfejlesztő cég Assault on Iran (Támadás Irán ellen) című játéka azt szimulálja, hogy amerikai haderők megsemmisítik a közép-iráni Natanz városban található urándúsító berendezést. A Rescue the Nuke Scientist videojátékot kifejlesztő Diákok Uniója Iszlámista Szövetség központja a szintén közép-iráni Isfahan városban található, mely ugyancsak otthont ad egy nukleáris létesítménynek. Ugyanez a radikális csoport szervezte a 2005-ben nagy vihart kavart, ?A világ cionizmus nélkül? című konferenciát, melyen Mahmoud Ahmadinejad iráni elnök Izraelnek a ?térképről való letörlését? szorgalmazta.

A The Mercury News cikke szerint az iráni szervezet három év alatt fejlesztette ki a szoftvert. A csoport a szórakoztatóelektronikai terméket Iránban és más iszlám országokban kezdte el terjeszteni, de a fejlesztők később a nyugati piacokat is szeretnék vele célba venni. (A The Mercury News nyomán).
3 hozzászólás

nefaria

17 éve, 7 hónapja és 6 napja

Vendég írta:
hahómeglepett smiley
mit hahó?röhögő smiley

válasz erre

Vendég

17 éve, 7 hónapja és 6 napja

hahómeglepett smiley

válasz erre

Vendég

17 éve, 9 hónapja és 12 napja

sziamenő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaKisember001 profilja