A Hitachi memória nélküli terminálrendszert vezet be az adatlopás visszaszorítására

2005. január 06.
1.8461
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Japán legnagyobb elektronikai cége, a Hitachi bejelentette, hogy a jövõben egy olyan terminálrendszert vezet be érdekeltségeiben, mely merevlemez, floppy és CD-meghajtó nélküli gépekbõl áll majd, ezzel megakadályozhatják az ipari kémkedés elõretörését.

A csak "buta termináloknak" nevezett hálózati terminálok használatával szinte lehetetlen lenne a hagyományos módon műszaki dokumentációkat kimenteni a Hitachi rendszeréből, így az egész hálózat állandó védelme helyett csak a központi egységet kéne védeni.

Mivel a vállalat maga is PC-gyártó, nem kell majd különösebb befektetést fordítani a terv megvalósítására. A cég első lépésben márciusig 2000 ilyen gépet állít majd üzembe, majd az áprilissal kezdődő üzleti évben újabb 8000 darabot. A Hitachi még nem döntötte el, hogy minden területen lecseréli-e gépeit, ám a jelek szerint errefelé tartanak az események, és végül akár 300 ezer PC leváltására is sor kerülhet.

A régi-új megoldás vállalati körökben igen kedvező fogadtatásra talált, ezt mutatja, hogy a Hitachi saját terveitől függetlenül 600 ezer csökken funkciójú gép legyártását tervezi. A cégek számára szinte minden kecsegtető a terminál-megoldásban, hiszen a mai gépek alaplapjain már minden kiegészítő adatcsatorna rendelkezésre áll alapáron, nem kell a mozgó részeik miatt leggyakrabban cserére szoruló meghajtókat szervizelni, és ráadásul az egész hálózat működése egy csapásra teljesen átláthatóvá válik, hiszen egy szervercsoport bonyolít le minden folyamatot. Így könnyen elképzelhető, hogy a Hitachi bejelentése a munkahelyek átformálódásának előhírnöke.

Kapcsolódó linkek:
Hitachi Corporation
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja