A PlayStation Eye kamera is képes lesz a Kinecthez hasonló gesztus-navigációra

2013. szeptember 20.
2.6121
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Masayasu Ito, avagy a Sony egyik első embere a TGS 2013 keretein belül újabb részleteket osztott meg velünk arról, hogy szinte semmiben sem lesz kevesebb a PlayStation 4 mellé megvásárolható PlayStation Eye a konkurens Kinect szenzorhoz képest.

Ito bejelentése szerint a PlayStation Eye kamera képes lesz hang- és arcfelismerésre, mindemellett pedig gesztus-alapú irányításra is éppen úgy, ahogyan a Microsoft által kifejlesztett Kinect-szenzor.

A Sony a Tokyo Game Show-n megerősítette, hogy a kamera működése a későbbi frissítéseknek köszönhetően egyre kifinomultabbá és jobbá válhat majd a jövőben, de sajnos gyakorlati prezentációt még nem kaptunk róla, így nem tudjuk semmihez sem viszonyítani az elhangzottakat.
4 hozzászólás

juhaszandor

11 éve, 5 hónapja és 27 napja

Mozgásérzékelés szerintem is felesleges. Kiegészítőfunkciónak jó, de abból se a kamera, hanem a hangfelismerés rész.

válasz erre

totyak

11 éve, 5 hónapja és 27 napja

Ezeket a kamerákat másodlagosnak tartom az új konzolokban. Nyilván erőltetik, mert jönnek mozgásérzékelős játékok, de én pl. feleslegesnek tartom.

válasz erre

Yanez

11 éve, 5 hónapja és 27 napja

Nem is kételkedtem ebben, de azért gondolom lesznek különbségek a kettő között. De hogy melyik lesz a jobbik technikai szempontból, az hülyeség. Úgyis az lesz a nyerő, amelyhez jobb játékokat fognak készíteni.

válasz erre

Ravor

11 éve, 5 hónapja és 27 napja

Tartja a lépést a Sony is mozgásérzékelő szintjén is, azonban szerintem a Microsoft kütyüje jobban kiforrottabb már, mint ez. De azért jó hogy vanröhögő smiley

válasz erre
 
Minden hír, videó és cikk
TGS 2013
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profiljaMonyo profilja