A Sony figyelmeztet: a PlayStation konzolok árát is megemelheti a kínai-amerikai kereskedelmi háború!

2019. július 31.
5.6381
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Elképesztő mértékű kereskedelmi hidegháború bontakozott ki az elmúlt hónapokban Kína és Amerika között, melynek közvetlen hatásait egyelőre a játékiparban még nem érzékeltük, de a helyzet hamarosan megváltozhat.

Hiroki Totoki, a Sony pénzügyi vezetője ugyanis nemrégiben arra figyelmeztette a The Wall Street Journal újságíróit, hogy ha tovább folytatódik a két ország közti kereskedelmi háború, és a tervezeteknek megfelelően az Egyesült Államok valóban magasabb adókat vet ki Kínára, akkor az rövidesen a PlayStation konzolok, így nemcsak a PS5, hanem már a PS4 árcéduláján is megérződik majd.

A masinák ugyanis a legtöbb elektronikai eszközzel egyetemben Kínában készülnek, ha viszont az USA megnöveli az ázsiai országgal szemben a különféle terheket, akkor azok rövidesen megmutatják majd a hatásukat az összes kínai terméken, melyek így elveszíthetik legfontosabb versenyképességüket, az olcsóságukat.

Bár a nyilatkozat alapján a probléma miatt egyelőre csak az amerikai játékosoknak fájhat a feje, azonban ha ismerjük a világ gazdaságának működését, akkor már most nyugtázhatjuk, hogy az ottani áremelkedést rövidesen itt Európában ugyanúgy megérezhetjük majd.
4 hozzászólás

totyak

5 éve, 1 hónapja és 15 napja

Kedves tőlük, hogy figyelmeztetnek és persze egyértelmű, hogy nem az ő hibájuk a dolog, ettől függetlenül ők fogják megérezni, ha drágábban adják a konzolt, mert kevesebb fogy.

válasz erre

WarriorAutobot

5 éve, 1 hónapja és 15 napja

Szerintem az pofára esés lenne az amcsiknak ha csak ott emelnék meg az árát a konzolnak. röhögő smiley

válasz erre

petrovicsz

5 éve, 1 hónapja és 15 napja

Hát az csodás lesz, mit ne mondjak. wtf smiley

válasz erre

Ronalddo

5 éve, 1 hónapja és 15 napja

A gyártás költsége emelkedik, a konzol ára csak a Sonyn múlik. Azért az nem mindegy.

Ők emelnek árat, ha árat emelnek és pont.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja