Advertisement

A Hogwarts Legacyban nem lesz erkölcsi rendszer a cselekedetekhez

2023. január 26.
55.1751
Botyi profilja, adatai
Botyi
Az Avalanche fejlesztői megerősítették, hogy a hamarosan megjelenő Hogwarts Legacy-ban nem lesz erkölcsi rendszer, elmagyarázták, ennek célja, hogy minden játékos felfedezhesse azt a játékstílust, amit szeretne.
Advertisement

A közelgő varázsló-játék előzeteseit a Game Channel is bemutatta, ugyanakkor feltűnő a rossz cselekedetek következménye, egészen pontosan azok hiánya. Az egyik küldetés során, ahol a játékos megtámad egy sárkányorvvadász tábort, robbanóanyagot küld az ellenségek közé és megöli őket, a játékon belül pedig senki nem figyel fel erre. Amikor megkérdezték az Avalanche fejlesztőit erről, azt mondták:

Fontos volt számunkra, hogy lehetőséget adjunk azoknak a játékosoknak, akik sötét boszorkányok, vagy varázslók akartak lenni. Ez a szerepjáték végső megtestesülése, lehetővé tenni a játékosnak, hogy gonosz legyen. Ráadásul ez azért is volt fontos, mert a játék készítői nem ítélkeznek. Ha gonosz akarsz lenni, légy gonosz.


Ez a szabad erkölcs a megbocsáthatatlan átkokra is kiterjed, lehetővé téve a játékosok számára, hogy kínzó vagy halálos varázslatokat mondjanak, büntetlenül. Mindez azt jelenti, hogy a karakterek vizuálisan és hallhatóan reagálnak majd arra, ha látják, hogy a játékos átkot szór, de nincs olyan morális rendszer, amely büntetné ezért.

Az erkölcs hiánya, bár nem újszerű koncepció, érdekes, különösen a megbocsáthatatlan átkok tekintetében, ugyanis a regényekben és a filmekben ezek az átkok súlyos sérüléseket, illetve halált okoznak a varázslat célpontjának.
Advertisement
3 hozzászólás

Patrik94

2 hónapja, 1 napja

Szóval lehet egymást Descendózni agyba főbe.

válasz erre

Mordorer

2 hónapja, 2 napja

Nagggyon bölcs döntés!

válasz erre

fighterlaci

2 hónapja, 2 napja

Na az úgy király lesz mondjuk!

válasz erre
Hogwarts Legacy
22.300 Ft-tól
kövesd a játékot!

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljaBotyi profilja