A brit piacfelügyelet nem adott zöld utat a Microsoft-Activision Blizzard üzletnek

2023. április 26.
22.2551
Advertisement
Botyi profilja, adatai
Botyi
A brit Verseny- és Piacfelügyelet (CMA) megakadályozta, hogy a Microsoft 68,7 milliárd dollárért felvásárolja az Activision Blizzardot, a hatóság 3 millió Microsoft- és Activision-dokumentum és több mint 2100 lakossági e-mail elemzése után döntött így.

A CMA arra a következtetésre jutott, hogy az ügylet "megváltoztathatja a gyorsan növekvő felhőalapú játékpiac jövőjét, ami az elkövetkező években az innováció csökkenéséhez és a brit játékosok választékának szűküléséhez vezethet". Martin Coleman, a vizsgálatot végző független szakértői testület elnöke szerint a Microsoft együttműködő volt, de a javaslataik nem voltak alkalmasak az aggályaik orvoslására.

A Microsoft azt mondja, hogy fellebbezni fog a döntés ellen, de ez csapást jelent számukra a felvásárlással kapcsolatos reményeikre. Brad Smith, a Microsoft elnöke arról beszélt, a döntés elriasztja a technológiai innovációt és a beruházásokat az Egyesült Királyságban, csalódottak, hogy "ez a döntés a piac és az érintett felhőtechnológia tényleges működésének hibás megértését tükrözi."

3 hozzászólás

fighterlaci

1 éve, 1 napja

Bonyolódik a sztori. mosolygó smiley

válasz erre

VaPe

1 éve, 1 napja

Kemény hogy beintettek nekik. meglepett smiley

válasz erre

petrovicsz

1 éve, 1 napja

Hoppá! meglepett smiley Hát ez most már nagyon érdekesen alakul.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja