Advertisement

50 órányi videojáték után meghalt egy koreai férfi

2005. augusztus 10.
3.4231
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Egy 28 éves dél-koreai férfi szinte megállás nélkül 50 órát játszott számítógépes játékokkal egy tegu-i internet kávézóban, majd ezután a szíve felmondta a szolgálatot és meghalt.
 

A dél-koreai hatóságok által közzétett információ szerint a férfi háborús szimulációs játékokat játszott online, és közel három napon keresztül csupán arra az időre állt föl a monitor elől, amíg kiment a szükségét végezni, illetve néha szunyókált is rövid ideig egy rögtönzött „ágyfélén”.

Az ország délkeleti részén található Tegu hatóságai szerint a családi nevén „Lee-ként” említett férfi halálát nagy valószínűséggel a kimerültség, illetve közvetlenül az ebből fakadó szívelégtelenség okozta. Lee korábbi kollégái egy helyi lapnak nyilatkozva elmondták, hogy a férfi nemrégiben még a munkahelyét is otthagyta, csak azért, hogy minél többet hódolhasson szenvedélyének, az online számítógépes játéknak.

A JoongAng Ilbo nevű helyi újság beszámolója szerint miután Lee hosszabb idő elteltével nem tért haza, az édesanyja megkérte az ex-munkatársakat, hogy keressék meg a fiát. Egy idő múlva meg is találták Lee-t, aki arra kérte őket, hogy várják meg, amíg az általa éppen játszott játékot befejezi. Ezt azonban már nem érte meg, hanem néhány perccel később meghalt. Dél-Korea jelenleg a szélessávú internetes kapcsolatokkal az egyik legjobban ellátott ország a világon, ahol az online játszott videojátékok igencsak népszerűek.
2 hozzászólás

BDSAeron

12 éve, 1 hónapja és 8 napja

na az már teljesítmény azért enni kimehetett volna

válasz erre

Shade

12 éve, 1 hónapja és 8 napja

Meg is érdemelte ha ennyi esze volt.

válasz erre

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Ronalddo profiljaiPet profilja