Charlie Angyalai - Teljes gázzal filmkritika

2003. augusztus 28.
73.0501
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szoron profilja, adatai
Szoron
Végre itt a második rész. Mint az első rész, ez is késett egy kicsit, de hát ez nem is lehet csoda, ha 3 ilyen fiatal hölgy kénye kedve szerint kell készíteni egy filmet. Viszont ennek ellenért igen jóra sikerült a film. Bár sokan lesznek akik csalódni fognak benne, mivel nem igen hasonlít ahhoz a régi sorozathoz. Sokkal inkább Matrix és Tigris és Sárkány feeling érezhető. Vagyis aki arra vágyik, hogy a szeme legyen kényeztetve mindez vizuális jóval, legyen nő vagy speciális effekt és nem az agyát akarja használni a film alatt, az megtalálta a maximális filmet ami csak készíthettek neki. Annyi akció és speciális effektet vonultatnak fel a film során hogy az már majdnem túl tömény.

Színészek terén is volt egykét kellemes betét. Ugye adott hogy Demi Moore az antifőhős. De olyan sztárok is feltűnnek a filmben mint Bruce Willis vagy Pink. Esetleg bizonyos tv-s sorozatokból ismert Olson ikrek. Vagy Jaclyn Smith aki a sorozatban Kelly Garrett-et alakította. Ez a szereplők ha lehet még látványosabbá teszik az amúgy sem szürke képet adó filmet.


Charlie Angyalai - Teljes gázzal filmkritika - 2. kép

Nézzük akkor a történetet:
A három csinibaba éppen azon van hogy kiszabadítsák Ray Cartert egy távol-keleti börtönből. A túszmentés természetesen sikeres volt és a rossz fiúk nemtudták megszerezni azt amit akartak. Ezzel szemben William Bailey-t megölik és elveszik tőle azt mit még az életénél is jobban őrzött. Egy gyűrűt, melyet ha a párja mellé rakunk megtudhatjuk az össze olyan tanú nevét és hollétét aki új személyazonosságot kaptak a tanúskodásuk után. Hamar kiderül, hogy a másik gyűrű tulajdonosa a rossz oldalon áll és csak elterelés képen rabolták el. De természetesen az angyalok erre is rájöttek. Arra viszont, hogy Madison Lee áll az egész háta mögött csak akkor jönnek rá mikor már a szemüket veri ki a felismerés.
Természetesen míg eljutunk eddig a pillanatig, annyi akciót, pörgő jelenet látunk, hogy az már majdnem fáj. Bár akikkel néztem a vetítést nem úgy tűnt, hogy annyira tetszett volna neki a film mint nekem, így valószínű, hogy csak annak fog tetszeni aki vagy fun vagy úgy áll a filmhez ahogy én. Vagyis nem gondolok többet erről a filmről mint ami valójában. Egy James Bond klón, megsékelve azzal, hogy nem egy sármos angol férfi a főhős, hanem 3 gyönyörű amerikai lány akik közösen mindent megoldanak ami csak az útjukba került. Tehát látványos, akció dús film.


Charlie Angyalai - Teljes gázzal filmkritika - 3. kép

Visszatérve a történethez, mire megtudják, hogy Madison áll a háttérben igen csak belekeverednek a slamasztikába a lányok. Mivel kiderül hogy Dylan valójában egy új személyazonosságot kapott lány volt akit most régi szerelme – aki egyébként erősen pszichopata – kezd el üldözni miután kijutott a börtönből, ahová Dylan juttatta. Emellett feltűnik régi barátunk Thin man is, aki most valahogy a jó oldalra keveredik, mivel ő is új személyazonosságot kapott áldozat volt annó. De természetesen a film végére a jó elnyeri jutalmát és a rosszak a pokolra jutnak. (Ezt a részt szerintem igen jól hozták össze).

Pozitívumok:
A filmben maximálisan a akcióké a főszerep. Természetesen csak a három gyönyörű főhősnő után. Az én véleményem az, hogy pont elég akció volt a filmben. Ha több lett volna, valószínű, hogy már túl töménynek tartanám. Ha kevesebb lett volna, akkor nem mondhatnám, hogy milyen sok volt benne az akció. Semmiképpen nem elhanyagolható a filmben a nő szakasz. Már elnézést a gyöngébb nem képviselőitől. Valószínű hogy az erősebbik nem igencsak a vászonra fog koncentrálni bizonyos jeleneteknél. A helyzetjelenetek is igen jókra sikerültek, bár sok gondolkodásra nincs szükség sehol. És ezzel át is értünk a negatívumokhoz.


Charlie Angyalai - Teljes gázzal filmkritika - 4. kép

Sajnos az akció igencsak elviszi a film energiáit. Másra már nem is marad. Vagyis történet az van de ehhez a filmhez ez a történet már nagyon kevés. Igaz van egy két érdekes fordulat. Thin man beleszeret Dylanbe, mivel ő mindig a rossz fiúkra bukott, vagy Bozley furi családi állapota. De valahogy ezek nem teszik kerekké a filmet. Nincs meg az az alapsztori ami igazán naggyá tehetne egy ilyen filmet. Ugye a James Bond filmek is kezdenek halványodni, hiszen nem tudnak még nagyobb veszélyt előidézni annál mint amilyen az előző részekben voltak. Ugye, vagy elpusztul mindenki a földön vagy nem. Vagy a rosszak kezébe jut valami nagyon fontos vagy nem. Tehát ez is a probléma nincs egy ötlet ami ismét naggyá tehetné ezeket a filmeket. Vagyis marad a látványvilág és esetenként a poénhegyek. De lehet, hogy pont erre van most kereslet.
Az biztos hogy aki egy igazai krimit akar nézni az nem biztos, hogy a Charlie Angyalai 2-vel jól választana. Viszont aki jó lányokat akció közben (nem úgy) akar látni és mellett nevetni is szeret, annak a Charlie Agyalai 2 – Teljes gázzal a legjobb választás lehet.

Charlie Angyalai - Teljes gázzal
Nemzetiség: Amerikai
Jellemző: Akció
Hossz: 106 perc
Készült: 2003
Premier: 2003. július 10.
Forgalmazza: Intercom

Eredeti cím: Charlie’s Angels: Full Throttle
Rendező: McG
Szereplők: Cameron Diaz, Drew Barrymore, Lucy Liu, Demi Moore, Matt LeBlanc
Fényképezte: Russell Carpenter, ASC
Díszlet: Joseph G. Aulisi
Írta: John August történetéből
John August, Cormac Wibberley
Producer: Leonard Goldberg, Drew Barrymore, Nancy Juvonen
 

Charlie Angyalai - Teljes gázzal / ()

  • Műfaj:
  • Hazai premier: nincs még időpont
  • Rendezte:
  • Hossz: 0 perc
  • 2003-08-28 17:46:00 https://www.gamechannel.hu/movie_channel/pictures/030828nm0101.jpg
  • Szereplők:
  • Forgatókönyv:
  • Operatőr:
  • Vágó:
  • Zene:
  • IMDb:
  • Gyártó:
  • Forgalmazó:
  • Honlap:
0 2003-08-28 17:46:00 https://www.gamechannel.hu/movie_channel/pictures/030828nm0101.jpg
1 hozzászólás

Vendég

15 éve, 4 hónapja és 17 napja

naon faxanyelvnyújtó smiley

válasz erre
 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja