Öt stúdiójától vált meg a THQ, további kettőt kurtított meg (Update)

2008. november 04.
1.6521
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
Nem szokatlan jelenség korunkban az, hogy egy fejlesztő/kiadó óriás néhány stúdiójára végleg lakat kerül.

Dinamikusan változik a piac, velük együtt a játékosok igényei, és persze a cégek anyagi forrásai, bevételei sem állandók. Időnként nehéz döntések meghozására kárhozódnak a vezetők és súlyos leépítésekkel probálják útját állni a kiáramló Dollár millióknak, a megőrizhető profit reményében. A takarékoskodást legtöbbször a munkaerő csökkentésénél kezdik, majd cége válogatja, hogy hol ér véget.

A THQ-nál is elindult egy lavina, amely magával sodort öt belsős stúdiót, amelyek gyakorlatilag megszűntek létezni, további kettőt pedig leépítettek, bár azt sajnos nem tudni, hogy hány fővel is pontosan. A lakat a Paradigm Entertainment-re (Stuntman Ignition), a Mass Media-ra (Full Spectrum Warrior), a Helixe-re (de Blob on DS), a Locomotive Games-re (Destroy All Humans! Big Willy Unleashed), és a Sandblast Games-re (Destroy All Humans! Path of the Furon) került.

A Rainbow Studios (Deadly Creatures) és a Juice Games (Juiced) megúszták a bezárást, de ezeket is megszabdalták. Nincsenek arról adatok, hogy hány fő került utcára, a súlyos leépítések után, ahogy arról sem, hogy esetleg várhatók-e továbbiak és, hogy ez a megmozdulás mennyivel rövidíti meg tulajdonképpen a THQ kiadásait. Mindenesetre sok sikert kívánunk a srácoknak a jövőben is, talán akad számunkra hely egy éppen növekedésben lévő stúdiónál.

Update: Nem hivatalos minőségben, de állítólagosan a Juice Games-hez közeli források megerősítették, hogy a stúdió 30 embertől vált meg a leépítés során, ám örömteli, hogy a közeljövőben újabbak már nem követik őket. A csapatban elvileg így hatvanan maradtak és folytatják a munkálatokat.
nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

darkomen profiljaManiac profiljaiPet profilja