Megjelent az Ubuntu 10.10 Beta

2010. szeptember 05.
5.1781
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az Ubuntu fejlesztőcsapata a napokban bejelentette, hogy elkészült a hatalmas népszerűségnek örvendő Ubuntu Linux operációs rendszer elkövetkező 10.10-es változatának Beta kiadása.

A közleményben az illetékesek kihangsúlyozták, hogy a Maverick Meerkat névre keresztelt rendszer jelenlegi Beta változata még több hibát is tartalmazhat, és a jelenlegi kiadást kifejezetten a tesztelőknek és a fejlesztőknek szánják, ezért az éles rendszeren való használatát nem javasolják.

Ahogy azt már a friss Linux kiadásoknál megszokhattuk, az Ubuntu 10.10 Beta is számtalan új és frissített programcsomaggal gazdagodott. A frissen beharangozott operációs rendszer a 2.6.35-19.20-as Linux kernel köré épül, ami a 2.6.35-ös verziószámot viselő stabil változaton alapul, és a GNOME asztali környezet 2.31-es verziójával van ellátva, az Evolution pedig a 2.30.2-es változatra frissült, ami már lényegesen gyorsabb működést biztosít, mint az Ubuntu 10.04 LTS-ben használatos társa. Az eddigi alapértelmezett F-Spot képszerkesztő helyét a Shotwell vette át, és az Ubuntu One rendszer-integrációját is tovább fokozták. A Szoftverközpont is alapos ráncfelvarráson esett át, így az új és az ajánlott alkalmazások elkülönítve jelennek meg, és immár előzmények funkció is a felhasználók rendelkezésére áll, de ezek mellett a működés sebességén is sokat javítottak.

Az Ubuntuval egy időben természetesen a Kubuntu 10.10 Beta is megjelent, ami a KDE 4.5.0 grafikus felülettel rendelkezik. Az új kiadásban az asztali gépekhez és a netbookokhoz szánt telepítőt összevonták, így már mindkét változat ugyanarról a rendszerről installálható. Az eddigi alapértelmezett Konqueror böngésző helyét átvette a Rekonq, ami a KDE és Qt WebKit technológiára épül, de persze a Konqueror és a Mozilla Firefox továbbra is a felhasználók rendelkezésére áll. Az új kiadás, az Ubuntuhoz hasonlóan már a PulseAudio hangrendszert használja, a KPackageKit csomagkezelő pedig kategórianézetes felhasználói interfésszel, valamint gyorsabb működéssel lett gazdagabb. A netbook tulajdonosoknak jó hír lehet, hogy a Plazma Netbook felület már alapértelmezetten is tartalmazza a Globális menüt, aminek köszönhetően a képernyő helykihasználtsága tovább javult.

Az Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat végleges változata előre láthatóan október 10-én fog megjelenni. Az új Ubuntu 10.10 Beta már letölthető a fejlesztők hivatalos honlapjáról.
3 hozzászólás

Vendég

11 éve, 3 hónapja és 14 napja

Én se tartom hibásnak, teljesen jól működik.

válasz erre

marco

11 éve, 3 hónapja és 14 napja

valko2 írta:
az egyetlen jó ubuntu eddig a 8.10-es volt, remélem hogy most már sikerülni fog minden hibát kiküszöbölni
Nekem azért más a tapasztalatom az Ubuntuval. Igaz, hogy van olyan verzió ami igen bugosra sikeredett, de a legtöbb nagyon jól muzsikál...

válasz erre

valko2

11 éve, 3 hónapja és 14 napja

az egyetlen jó ubuntu eddig a 8.10-es volt, remélem hogy most már sikerülni fog minden hibát kiküszöbölni

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

rDAVE profiljaWickedSick profiljasoami profilja