Már előrendelhető a Gigabyte új GTX 460 Super Overclock gyorsítója

2010. október 22.
2.6171
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A Gigabyte Technology a napokban bejelentette, hogy egy új fejlesztésű grafikus gyorsítóval bővítette ki a termékpalettáját.

A frissen reflektorfénybe állított videokártya az nVidia GeForce GTX 460-as modelljére épül, az üzletek kínálatában pedig Gigabyte GeForce GTX 460 Super Overclock Edition típusjelzéssel fog felbukkanni (GV-N460SO-1GI gyári modellszám). Az újdonság egy egyedi fejlesztésű nyomtatott áramkörrel, és a gyártó WindForce X2 névre keresztelt hűtőrendszerével van tervezve, ami két darab ventilátorral, valamint két darab hővezető csővel van építve.

A Gigabyte GeForce GTX 460 Super Overclock Edition a 40nm-es gyártástechnológiával előállított, Fermi alapú GF104-es grafikus feldolgozóval van felvértezve, ami 336 darab CUDA magot és 56 darab textúrázó egységet tartalmaz, a 256bit-es adatsínen keresztül pedig 1024MB GDDR5 videomemóriát képes elérni. Ahogy azt már a gyártó Super Overclock szériájától megszokhattuk, természetesen az új videokártya is már gyárilag megemelt órajelekkel kerül a boltokba, ugyanis a GPU sebességét 675MHz-ről 815MHz-re, míg a shader egységek teljesítményét 1350MHz-ről 1630MHz-re hangolták át a tervezők, a 256bit-es GDDR5 memóriarendszer pedig az előírt 3600MHz-es effektív frekvencia helyett 4000MHz-en üzemel.

A különféle kijelzőknek a hátlapi panelen kialakított két darab DVI, egy HDMI és egy DisplayPort kimenet kínál csatlakozási lehetőséget, a többkártyás grafikus konfiguráció kiépítését pedig a nyomtatott áramkör nVidia SLI csatolófelülete teszi lehetővé. A megfelelően stabil működést egy 6 + 1 fázisú tápellátás garantálja.

Az újdonság persze már rendelkezik teljes körű DirectX 11 és OpenGL 4.0 támogatással, amiket az nVidia már jól ismert PhysX, CUDA, PureVideo HD, valamint a legújabb fejlesztésű 3D Vision Surround technológiája egészít ki. Az új Gigabyte GeForce GTX 460 Super Overclock Edition már előrendelhető a nagyobb külföldi webáruházaktól 200 euró körüli áron.


Már előrendelhető a Gigabyte új GTX 460 Super Overclock gyorsítója - 2. kép

3 hozzászólás

DNS

14 éve, 8 hónapja

totyak írta:
Nagyon jól néz ki, de nincs nekem ilyenekre pénzem. Pedig rám férne már egy gépújítás. Valami kis szolidabb 30 körüli kártya kéne, ami azért komoly teljesítményre képes.
Abba talán még belefér egy GF450-es.
Persze egyáltalán nem muszáj nVidia kártyát vennimosolygó smiley

válasz erre

totyak

14 éve, 8 hónapja

Nagyon jól néz ki, de nincs nekem ilyenekre pénzem. Pedig rám férne már egy gépújítás. Valami kis szolidabb 30 körüli kártya kéne, ami azért komoly teljesítményre képes.

válasz erre

Welar

14 éve, 8 hónapja

Miért nem tudták ezt 2 hónappal előbb kidobni amikor ennek az elődjét vettem meg, még a márka is ugyan ez. Viszont amint látom minden ugyan az még a GPU is GF104 a sima 460GTX ben, ha jól veszem ki akkor csak az órajelen, és a matricázáson változtattak, mert még a hűtő rendszer is ugyan az a két kártyán.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja