Hamarosan itt a Microsoft különleges biztonsági CD-je

2003. december 10.
1.4351
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Microsoft azt tervezi, hogy e héten megkezdi annak az úgynevezett security, vagyis biztonsági CD-nek a széles körben történő tesztelését, mely arra hivatott, hogy a régebbi Windows operációs rendszert használó felhasználók számára jelentős mértékben megkönnyítse számítógépük frissítését.

A redmondi székhelyű vállalat ily módon nem csak az egyszerű felhasználók életét szeretné könnyebbé tenni, hanem ezzel párhuzamosan a vírusok készítőinek, illetve a spam küldőknek is meg szeretné nehezíteni a dolgát.

Elmondások szerint a Microsoft az elmúlt hónapban kezdte meg a számos különböző biztonsági javítást és szoftverfrissítést tartalmazó CD bétatesztelését. A Windows 98, Windows 98SE, illetve Windows Me operációs rendszereket használók számára összeállított CD-t elsősorban azoknak ajánljuk, akik nagyon lassú internet kapcsolattal rendelkeznek, vagy egyszerűen csak nem szokták időről időre felkeresni a Microsoft internetes oldalait - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban a Microsoft egyik munkatársa. Tudni lehet, hogy a CD bétatesztelése a végéhez közeledik, és várhatóan napokon belül el fog készülni az RC, vagyis a Release Candidate verzió. Arról egyelőre nincsenek információink, hogy a végleges verzió pontosan mikor lesz elérhető a felhasználók számára.

A Microsoft korábban ígéretet tett arra, hogy mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy az internetre csatlakoztatott személyi számítógépek biztonsága javuljon. A szoftvercég szerint a legtöbb felhasználó sajnos nem hajlandó venni a fáradságot, hogy az internetről letöltse a legújabb szoftverfrissítéseket és biztonsági javításokat, ezt pedig a rosszindulatú számítógépes felhasználók, a vírusok készítői és a spammerek előszeretettel kihasználják. A Microsoft úgy véli, hogy amennyiben egy CD-n össze van gyűjtve a régebbi operációs rendszerekhez szánt összes közelmúltbéli javítás, akkor a felhasználók annak segítségével egyre nagyobb számban frissítik majd számítógépük szoftverparkját.

Szakértők felhívják a figyelmet arra, hogy a szoftverfrissítések telepítése önmagában még kevés lehet a sikerhez, e mellett ugyanis nem árt, ha a felhasználók tűzfalak mögé rejtik számítógépeiket, illetve, ha beszerzik a megfelelő vírusirtó szoftvereket.

Kapcsolódó linkek:
Microsoft Corporation
1 hozzászólás

badam10

11 éve, 8 hónapja és 8 napja

Ez egy nagyon jó ötlet volt a Microsoft-tól, 10 éve még nagyszerű dolgokat dobtak a piacra.kacsintó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja